ülkemizdeki cumhuriyetçiler ayağa kalkacak, ifade özgürlü paralelinde binlerce yazı kaleme alınacak, geçmişten ulu önderin yaptığı ve bir ülkeyi kurtaran hamleler öne serilecek, evrensel barış söyleminin ulu önderin en büyük ilkesi olduğundan dem vurulacaktı. aynı bahsi geçen derginin islam dinin değerlerine hakaret ettiğinde olduğu gibi. yani tepkiyi farklı düşünceye sahip olan, farklı değerleri savunan insanlar gösterecekti fakat içerik tamamen aynı olacaktı.
tabi bahsi geçen dergi ulu öndere hakaret etmiş olsaydı, ülkemizde islami değerleri önde tutan bireyler derginin bunu ifade özgürlüğü temelinde yaptığını, kimsenin eleştirilemez olmadığını söyleyecekler ve bahsi geçen dergiye sahip çıkacaklardı. aynı yine bahsi geçen dergiye saldırıda bulunulduktan sonra ülkemizdeki cumhuriyetçi medya organlarının yaptığı gibi.
bireysel olarak ben ulu öndere de, islam dinin değerlerine de sahip çıkılması gerektiğini savunan, ülke olarak dergi saldırısından sonra da, varsayım olarak derginin ulu öndere hakaretinden sonra da tek fikir olmayı becerebilen bir sağduyu beklerdim.
ama;
not: ''ama'' dan sonrasını anlatmaya yüreğim yetmiyor.