dede paradoksunun anlatıldığı filmdir. Hatta paradoksdaki karakterin adı da jane filmdeki karakterin adıda. Yani ortada sıfırdan üretilmiş bir şey yok. Zaten paradoksta vasat filmi de haliyle öyle olmuş.
--spoiler--
Tamam bütün karakterler jane bunu anladık ama film içerisinde o kadar çok göze sokulmuş ki bu resmen aptala anlatır gibi anlatmışlar bu da seyircinin merak duygusunu mahvetmiş.
Bütün bu döndüğünün bir sıfır noktası yani başlangıcı olması gerekir. Bundan bahsedilmediği için kötü olmuş.
Bir insan kendi kendisini döllese dahi aynı kişi yanı jane ortaya çıkmaz. Çünkü milyonlarca farklı sperm var. Eşeyli üremeye tamamen ters bir durum. Şöyle olsaydı jane'in üreme değil de vücut hücresinden klonlansaydı o zaman olabilirdi.
John geçmişe dönüp janele tanıştığı yere geldiğinde aslında aşık olduğu kişinin kendisi olduğunu anlıyor başına gelecekleri bilmesine rağmen aynı şeyleri tekrar yapıyor. Seçim hakkı varken kullanmıyor. Bu da saçma. Onu geçtim jane her şeyden habersiz kendisine aşık olup ameliyatla erkek olduğunda lan o kişi benmişim diye nasıl düşünmüyor. insan aşık olduğu kişiyi nasıl tanımaz. Biri bana bunu açıklasın. Aynalarla arasının iyi olmaması bahane değil.
ajan bombacıyı yakalamak için depo gibi bir yere gidiyor ve gözlerine bakıp onu yakalama imkanı varken karar değiştirip hemde 2 kere zaman makinesini ona doğru itiyor. Bunu neden yaptı anlamadım. Ayrıca zaman makinesini kullanabilen kaç kişi var ki adam şüphelenmiyor kendisinden yada şirketinden biri olmadığından. işin garip tarafı iksi de aynı kişiyse ajan daha önce o sahneyi yaşamış zaten ki yüz nakli geçirip o hale gelmiş patlamadan sonra. demek ki kendi geçmişine dönüyor ve bombacı kendisi en başından beri bunu bilmesi gerekmez mi o sahnede. cidden karmakarışık. Bunu paralel evrenlerle açıklasalar belki bi mantığa oturabilirdi.
Filmin en güzel yanı bar sahnesinde janein hikayesini anlattığı kısım o kadar.
--spoiler--