Her bir aşaması ele alınıp incelenmesi gereken sistemdir.
-66 aylık saçmalığına son verilmesi.
-Eğitim sisteminin 1 yıl okul öncesi eğitim sonrası 8+4 şeklinde tekrar düzenlenmesi.
-Resim, müzik, beden gibi derslerin öğrencilerin yeteneklerini geliştirir şekle gelmesi. Müzik dersi flüt çalma, resim dersi 29 ekimde tören resmi çizme, beden dersi takla atma şeklinde olmamalı.
-Sınava dayalı ve ezberci olmamalı. 6. sınıf 12. sınıf bir bütün gibi düşünülmeli. Örneğin 6,7,8 sınıf Türk tarihini öğretilir.9. sınıfta Osmanlı öğretilir.10-11 sınıfta 1876'dan 1980'e kadar olan bölum öğretilir, insanlar çok partili hayat da anlatılır.
Coğrafya da da aynı şekil
-8. sınıfta veli etkisinde uzak bir şekilde öğrenciye yönlendirme yapılır. Öğrenci istediği mesleğe göre okur. Meslek lisesi okursa mimar, mühendis, doktor, avukat Eğer herhangi bir meslek seçimi yoksa, düz lise okur. Şu anki sistem eğer anadolu lisesi kazanamadıysan ya meslek lisesi oku ara eleman ol ya da dinini öğren demektedir.
-Tüm öğrenciler üniversite kapısına yığılmamalıdır. Mesleki eğitim kurslarına da gençler özendirilmelidir.
-Dini konular veya öğrencinin ana dili okul saatleri dışında veya haftasonu kurs şeklinde verilebilir. Ayrıca bir yabancı dil iyi bir şekilde öğretilmelidir. Bunun için sadece gramer öğretilmemeli, öğretilen gramerin okuma, konuşma, yazma, dinleme gibi konularda uygulaması yapılmalı.
-Eğitimde fırsat eşitliği yaratılmalı. Kız çocukların eğitimi özellikle takip edilmeli.