kolejde okuyan insanların daha kültürlü oluşu tamamen sorunsalın kendisidir aslında,
evet daha kültürlü olabilirler * çünkü;
hepsi ekonomik düzeyi yüksek ailelereden gelirler.
ekonomik düzey ve kültürel düzey arasında pozitif korelasyon olduğu bilimsel bir gerçekliktir.
doğdukları zamandan itibaren aileleri tarafından iyi bir eğitim almaları doğrultusunda yönlendirilirler.
80 kişilik ilkokul sıralarında bitlenmezler.
okuma yazma bilmeyen anne babaların çocukları değildirler.
okuldan arda kalan zamanlarında çalışmak zorunda değildirler.
zaten kendileri beyaz türk olarak adlandırılan küçük burjuva sınıfının üyeleridir.
kültürsüz olduklarını iddia ettikleri kişilerin durumları yüzünden kendilerini suçlu hissetmezler.
çok kültürlüdürler ama bu durum kapitalizm denen canavarın nasıl çalıştığının yada onların kolejde okumasını sağlayan paranın nasıl varolduğunun farkına varamayacak kadar aptal oldukları gerçeğini değiştirmez. afrikada, güney amerikada, uzak doğuda, istanbulun varoşlarında yada türkiyemin taşralarında fabrikalarda tarlalarda çalışan 13 14 yaşındaki çocukları ve ''asla kendileri kadar kültürlü olamayacak insanların'', senelerdir kendisi gibi asalakları sırtlarında taşıdığını göremeyecek kadar kültürlü olan insan, kültürsüz olarak yargıladığın ve yargıyı kullanırken yumusatma için kullanılan daha kültürlü tanımını al basına çal. insanların kazanımlarını değerini bilmesi için bunun karsılığında para ödemesini bir zorunlulukmuş gibi anlayan zihniyet zamanı geldiği zaman kazanımlarını para karsılığı satabilecek zihniyetin en büyük göstergesidir. (bkz: kendini para için satmak) kültür mal değildir satılamaz.
kültürlü olduğunu iddia eden kişi yazdıklarını açıklamak için baş tarafına hede höde diye açıklama yazma ihtiyacı duymaz zaten yazdıkları kendi içinde tutarlıysa anlatım kendi kendini betimler ve acıklamaya ihtiyaç duyulmaz. açıklamalar kot pantolonun kıçındaki yamadır. pantolonun yırtık kıçına yama yapmazsanız görünen direk çıplak kıçınızdır. (bkz: aforizma)
tabi birde kültürlü olduğunu söyleyen insanın kültürün tanımınıda bilmesi gerekir.
Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre, kültür (ekin, eski dilde hars) kavramının tanımı şu şekildedir: Tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün maddi ve manevi değerler ile bunları yaratmada, sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların bütünü.[1]
Sosyolojik olarak, bir topluma veya halk topluluğuna özgü düşünce ve sanat eserlerinin bütünü o toplumun kültürüdür.
Bireyler için ise yargılama, zevk ve eleştirme yeteneklerinin öğrenme ve tecrübeler yoluyla geliştirilmiş olan biçimine o kişinin kültürü denir. Bireyin edindiği bilgileri anlatmak için de kültür kelimesi kullanılır.
Etimolojisi [değiştir]Kültür kelimesi Latince culturadan gelir. Cultura, inşa etmek, işlemek, süslemek, bakmak anlamlarına gelen colere'den türetilmiştir. Örnegin Romalılar 'mera işlenmesine' agri cultura demişlerdir.
Türkçenin batı dilleri etkisine girmesinden önce (Cumhuriyet döneminde de) kullanılan hars kelimesi ise Arapçadır ve "tarla sürmek" anlamına gelir.[2
kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BClt%C3%BCr