tarık suresi kuran ı kerim in en acayip ayetlerinden biridir. evet acayiptir. çünkü bazı ayetler için kuran ı kerimde ''acayip'' kelimesini kullanıyor. bizim anlayamadığımız ayetler var. anlamakta güçlük çektiğimiz idrak edemediğimiz ayetler. hele hele 1400 yıl önce çölde yaşayan cahil bir kavim bunu nasıl idrak etsin. veya müslümanlığı yaymak allaha inanmayı davet etmek isteyen muhammed adındaki bir insanın(peygamberin) gökteki bir yıldızdan bahsederek neyi amaçlamış olması düşündürücü ve sorgulatıcıdır aslında. onun için gözlerine, önlerine ve arkalarına setler çekilmemiş insanlar bu gibi ayetleri düşünüp akletmeye çalışmalıdırlar.
ne diyor ayette:
2 - târık nedir, bildin mi?
3 - o, karanlığı delen yıldızdır.
insanoğlu gökteki yıldızlara baktığı zaman çok ilginç bir şeyle karşılaşıyor. 21. yüzyılın en büyük gök fenomeni ''kara delik'' ler.
nedir bu karadelikler?
evrende milyarlarca yıldız vardır. gezegenlerden farkı yakıtlarının olmasıdır. örneğin güneşin yakıtı hidrojendir. hidrojen helyuma çevrilir ve yanma meydana gelir. bütün yıldızların bir yakıtı vardır. ve birgün bu yakıt biter. yakıt bitince o yıldız sıkışır küçülür daralır ama ağırlığı ve çekim gücü artar. bir yıldızın dünyamızdan trilyonlarca kat büyük olduğunu bilirsiniz. işte bu dev yıldızlar küçülür küçülür küçülür. çapı 20 - 30 kilometreye kadar düşer. daha sonra dediğimzi gibi inanılmaz bir çekim gücüne sahip olur. ışığı dahi çekerki normalde ışık hiçbir çekim kuvvetine kapılmaz. işte bu çekim evrende girdapa benzer bir hareket olur. evrende kara bir delik olur. aynı girdap gibi ağzı açıktır ve gittikçe daralır. işte o ölü yıldız o deliğin en içindedir. o girdap gökyüzünde ne bulsa yutar. tesfirciler gökbilimciler tarık yıldızının karadelik olduğunu iddia etmektedirler. bu karadelikler kuranı kerimin diğer bir kaç ayetindede bahsedilmektedir. aslında biraz fizik biraz kozmoloji biraz gravitasyon biraz aynştayn birazda kuranı kerim öğrenilirse insan kendi kararını verebilir. ha bu arada karadelikler zamanıda çekiyor.