bağırsağın 2 ci beyin olması

entry18 galeri
    12.
  1. yazının saçma sapa hurafelerle dolu olduğu, copy paste terk olduğu aşikar:
    " nörogastroenteroloji uzmanı emeran mayer ise bundan birkaç yıl önce psikolojik durum ile karındaki ikinci beyin arasındaki ilişkiden bahsetseydim, meslektaşlarım benimle alay ederdi”"

    copy paste olduğu, ”'dan anlaşılıyor. varan 1!

    gelelim detatylara:

    bir tane geri zekalı beynin kıvrımları var diye bağırsaklarda da kıvrımlar var diye bağırsakları 2. beyin ilan edip ortaya kendi bağırsaklarından uydurduğu teorileri atıyor:

    "bağırsaklar ana beynin farkında olmadığı bu tehlikeleri ilk olarak hisseder ve yüksek bir savunma sistemi içeren bir merkez gibi çalışır. çünkü bağırsaktaki hücreler bilgiyi kaydeder ve kullanır. bu özellik bile onun tek başına bir karar merkezi olduğunun kanıtıdır."

    hücreler kendi bilgi kaydedebilir. ama bu misyonu bağırsaklar yapıyor demek farazi yanlışlıktır cehalettir. akyuvar hücreleri nasıl ki vücuda giren yabancı maddelere saldırıyorsa, bağırsaktaki hücreler de emilimi sağlıyor. kas hücreleri ayrı göz hücreleri ayrı işlev sağlıyor. hücrelerin özelleşmesinden başka bir şey değil. bu misyon hücrelere ait, o organ, hücreleri yönetiyor denemez!

    "kişilik oluşumu ikinci beyinle yakın ilişkideymiş. çünkü bilinçaltı kayıtlarıyla ikinci beyin sıkı bağlantı halindeymiş."

    kişilik oluşumu ile bağırsakların ilişik olması gene götten uydurma. kişilik çevresel ve genetik faktörlerle şekillenir. kısaca psikoloji ve kişinin yapısı ile alakalıdır. bu da beyinde biter. davranışlarımızı yönlendiren organ beyindir çünkü.

    bir de demiş ki, bağırsak rüya mı görüyor?

    oldu amk başka!?

    rem uykusunda kaslar felç durumuna geçer. haliyle kasılan tek organ bağırsak değil kalp dışındaki neredeyse bütün kas hücreleri kasılma durumuna geçer.

    böyle saçma sapan bilgileri nereden buluyorsunuz merak ediyorum. hadi buldun da insan bi sorgular lan!
    0 ...
bu entry yorumlara kapalı.
© 2025 uludağ sözlük