kimilerinin "adaptasyon" gibi (hoş onu da doğru yazamamış ya! "adamtasyon"!) inançları açısından sıkıntı yaratacak bir kelime kullanarak sıyırmaya çalıştığı haklı sorudur.
son bilgilere göre yeryüzünde tanımlanmış 1.800.000, tanımlanmış ve tanımlanmamış toplam 11 milyon tür vardır. bunlara bakteriler, böcekler (örümcekler taksonomi açısından "böcek" değildir) filan dahil değildir.
neymiş? nuh'un gemisine sınırlı sayıda canlı alınmış ama "adaptasyona" uğrayarak, çeşitleri artmış sonradan! iyi ama burada kastedilen "adaptasyon" nedir bir izah edilse? sakın evrim teorisine benzer bir şey olmasın? ne demek adaptasyon? birileri izah etse de anlasak...
"tür nedir?" sorunun yanıtı kolay değildir. en yaygın yanıt "birbiriyle çiftleşerek kısır olmayan yavrular doğuramayan canlılar ayrı türlerdir" yanıtıdır. bir çok açıdan her zaman geçerli kabul edilebilecek bir yanıt değildir ama bir yere kadar geçerliliği olduğu için doğru kabul edelim.
nasıl oluyor da birbirleriyle çiftleşmeleri, çiftleşseler bile verimli yavru üretmeleri mümkün olmayan türler ortaya çıkıyor? yahu evrim teorisine karşı çıkanlar bunun mümkün olmadığını söylemiyorlar mı zaten?
bu sorunun yanıtı evrim teorisi açısından açık ve kesindir. fakat evrimi reddedenler ne diyecektir merak konusudur...
hayvanların ikişer ikişer koşup nuh'un gemisine bindiklerine inanılır. hadi kutuplarda yaşayan canlıların mezopotamya'ya kadar nasıl geldiklerini bir yana bırakalım. ömrü o kadar yolu kat etmeye yetmeyecek olan böceklerin lafını da etmeyelim. ya bitkiler? ya ağaçlar? onlar da koşarak mı geldi? yoksa tüm yeryüzü sularla kaplandığı halde yaşamlarını sürdürdüler mi? isteyen saksıdaki çiçeğini suya boğsun da sonucunu görsün...