ilk ağızdan 7 sene önce edindiğimiz izlenimler şudur;
challenger da diğer uzay mekikleri gibi yüksek ısıya dayanıklı olarak üretilmiştir. uzay mekikleri atmosferden çıkarken veya atmosfere girerken, yatay bir şekilde gidiklerinden alt kısımları yüksek ısıya dayanıklı bir maddeyle kaplanır. örneğin düşünün ki bir karpuzunuz var. ortadan tam ikiye bölün. alt kısmını folyo ile kaplayın. alın sşze uzay mekiği. yani burdan çıkacak sonuç şudur ki uzay mekikleri atmoserferden çıkarken veya atmosfere girerken burunlarını öne dayayacak şekilde hareket etmek zorundadır.
kaplama demiştik. öncelikle kaplama 1 değil birçok katmandan oluşmaktadır. kapmala tam 3000 santigrat derece sıcaklığa dayanabilir. challenger isimli uzay mekiğinin ön kısmında bu kaplamada bir kaçak oluşmuş, yüksek ısıya dayanamayan elektronik devreler inflak etmiş ve tam anlamı ile cehennem yaşanmıştır. bu yüzden de kalkışından hemen sonra uzay mekiği inflak etmiştir.
zamanında nasa'nın en dayanıklı uzay mekiklerinden biri olarak lanse edilmektedir.
challenger düştü ama uçan bir discovery miz var şeklinde övünmek ise "lanet olsun benim bi tane kızım doğdu. ama olsun lan, en azından 1 erkek çocuğum var. erkek adamın erkek çocuğu olur. eheh" demeye benzemektedir.