Oruçluyken, insan içine çıkamamanıza neden olan, çıksanız bile özgüven eksikliğine sebep olan hatta iki muhabbet etmenize engel olan ağız kokusunu önlemenin yollarıdır.
Genel olarak (herhangi bir rahatsızlığınız yoksa) Ağız kokusu, ağız mikroflorasındaki bakterilerin, yediğiniz besinlerin ağzınızda kalan artıklarını kullanarak ürettikleri son ürünün sonucu oluşur.
Tavsiyelerime uyan arkadaşlar hem oruçluyken hem de hayatlarının hiç bir evresinde ağız kokusu sorunu yaşamayacaklar. Feysbuk onaylı, yüzde yüz garantili.
Ağız Kokusunu önlemek için makro etkili ve mikro etkili yöntemler var.
Makroetkili yöntemler, bakterilere besin bırakmamak ve tutunup plak oluşturmalarına engel olarak bu sayede bakterilerin çoğalmasını önlemek ve sayılarını azaltmak içindir.
Yemeklerden sonra dişlerinizi fırçalayın.
Buna her zaman imkanınız olmayabilir. Öyle durumlarda ağzınızı çok iyi çalkalayın.
Diş macunu seçiminizi içinde çinko bulunanlardan yana yapın.
kokuyu yapan sülfür bileşikleridir. Çinko da sülfür bileşiklerini bağlar.
sürekli aynı markayı kullanmayın. Ve hatta benzer etkiye sahip olanları da kullanmayın her tüpten sonra başka özellikleri olan farklı markalar kullanın.
Sahurdan sonra, yatmadan önce dişlerinizi muhakkak fırçalayın. Diş ipi kullanın. Listerin tarzı bir solusyonla ağzınızı çalkalayın. Mümkünse alkolsüz solusyonlar tercih edin.
Bunlar makroetkililerdi. Gelelim mikroetkililere. Bunlar uzun vadede çok etkilidir. Damlaya damlaya okyanus olur gibi düşünün.
iftardan sonra 1 fincan şekersiz "naneli" yeşil çay için.(nane şart)
Bu hem sindiriminize yardımcı olur hem antioksidandır hem de ağız kokusunu önlemede büyük rolü vardır.
Kokunun sebebi yukarıda da bahsettiğim gibi bakterilerdir. Bakterilerin çoğalmasını engeller zamanla da azalmasını sağlar.
Karanfil çiğneyin.
Hem ağız kokusunu önler hem de midenizi rahatlatır.
Şekersiz sakız çiğneyin. Ağzınızdaki tükürük salgısını arttıracaktır. Bu bakterilerle savaşta önemlidir. ayrıca içindeki ksilitol bakterileri öldürür, çoğalmasını engeller.
Bol bol su için.(sadece ramazanda değil her zaman bolca su tüketmeye çalışın.)
Bunları uygulayın inanılmaz derecede fark olacak göreceksiniz.
Bunları uygulamanıza rağmen ağız kokununuz geçmediyse bir diş hekimine gidip muayne olun. Ağız kokunuzun altında başka bir sebep olabilir.
Allah ibadetlerimizi kabul etsin.
hayırlı ramazanlar diliyorum hepinize.