geçmiş nesillerde, sokak aralarında yüzümüz gözümüz simsiyah olana kadar oynadığımız maçlar, tasolar, saklambaçlar, dokuz kiremitler, daha onlarca şey, her ne kadar erkekler için gibi olsa da, kızlar da birçok faaliyete sahipti. peki şimdi n'oldu?
şimdi cep telefonu ve bilgisayar sayesinde batının "savurukluğunu" alan genç kızlar, mükemmel bir beyin yıkanma sergisi yapıyorlar. kızlarımızın beyni komple yıkandı. aile içerisinde vurdum duymaz tavırlar, atarlanmalar, kendini dünyanın en güzel ve zeki kızı görmeler vb bunu gösteren birkaç küçük detay. 5 parmağı arasında sürekli oturan akıllı telefonlar ve bu telefonlarda yürüyen hayatlar kızlarımızın kendi dünyasını oluşturmasına sebeplerden biri.
aslında o kadar komik durumdalar ki, karanlık yolda yürürken yüzleri bembeyaz cinler gibi gezen bir nesil yetişiyor, akıllı telefonların ışığıyla hayata tutunan genç nesil yetişiyor. sırf eğlence olsun diye siyasi işlere karışmayı deneyen, gezi olayı olsun yada diğer olaylar olsun hep birşey söyleme isteği, söylediği şeyle ideolojiyi ve kendini iyice küçük duruma düşürme cabası.
saniye başına çekilen fotoğraflar, doğal çekilen fotoğrafları çizgi film karakterine benzetme çabası. özel hayatın ö'sü bile kalmamış vaziyette gezen bir genç kız nesli. insanı özel yapan bir hayatı sürekli birileriyle paylaşma niyeti kızlarımızı sıradanlaştırmakta. bunun farkına varmalarının imkanı yok açıkçası.
beni en korkutan ve en çok sinirimi bozan durum ise, depresyon havaları. dizilerden yada filmlerden esinlenerek, 16-17 yaşındaki kızların, hayat çok boktan, yeter artık falan filan demesi beni 32 dişimle güldürüyor. daha lise hayatına yeni atılmış yada lisesi daha yeni bitmek üzere olan bir kızın sorunlarını siz düşünün artık. sürekli intihar fotoları, hayattan çok çekmiş tavırlar, morfin fotoları, kendini kesen kızlar, karanlık, depresyon diye gidiyor. hani 40-50 yaşına gelmiş, evini idare etmek zorunda olan bir anne-baba'nın derdi yok, 17 yaşındaki kızımızın öyle dertleri var ki intihar edecekmiş. dertler:
- okulda kestiği çocuğun ona bakmaması.
- hocayla kavga ettim yaa(hoca kesinlikle haklıdır)
- onlarca toplamı 1 etmeyen meseleler...
bu yazdıklarımı umursamayan, tek cümleyle anlatmamı bekleyen olursa, batı özentiliği ve sosyal medyanın beyin yıkamasıdır efendim.