miami heat

entry249 galeri video14
    213.
  1. daha önce defalarca söyledim, bir kez daha söylüyorum:

    miami heat kimyası bozuk bir takımdır. dwyane wade de lebrick de temiz bir dış şutu olmayan, asıl hücum güçleri penetre olan oyuncular. ta 4 yıl önce bu ikisinin birlikte oynamasının miami'de büyük sorunlara yol açacağını söylemiştim. şöyle açıklayayım:

    nba'de artık small ball ve dış tehdit oluşturan uzunlara ihtiyaç var. yani kısalarınız içeriye penetre edecekler. ya top kullanacaklar ya da yardım gelen taraftaki arkadaşlarına topu çıkartacaklar. bu sırada uzunlardan biri içeriye yönelip rebound ya da kolay basket bulmaya çalışacak. diğer uzun ve iki kısalardan biri orta mesafe diğer ikisi ise üçlük bölgesinde top bekleyecekler. miami'de orta mesafeci chris bosh. ray allen, rashard lewis gibi keskin nişancıların yanı sıra mario chalmers, shane battier gibi boş üçlük kullanabilen oyuncuları da var. içeride rebound kovalayacak oyuncuları da var. gelin gelelim bu sistemde oynamak için ya lebrick ya da dwyane wade'den birini kesmek zorundasınız. çünkü özellikle wade'in dış tehdidi hiç yok ve bu da savunmacısının yardıma gelmesine neden oluyor. bu ikisini sahada tutmak demek ya rebound'lardan ya da üçlük tehdidinden feragat anlamını taşıyor. böyle bir takımı durdurmak sözlük'te bazı yazarların sanıldıklarından çok daha kolay.

    savunmada ise durum biraz daha iyi. wade de lebrick de atletik oyuncular ve bunu kullanarak iyi savunma yapabiliyorlar. ancak bu kez de chris bosh patlıyor çünkü pota altını savunabilen bir oyuncu değil. hele blok tehdidi oluşturan bir oyuncu hiç değil. bunun için ise hücumda rebound kovalayan oyuncuyu savunmada blok tehdidi olarak kullanıyorlar ki birdman tam da bu işin adamı. ancak chalmers, wade, lebrick, bosh, birdman beşinde de tutarlı bir dış atıcı yok.

    hâl böyleyken eric spoelstra skorer uzunu olmayan takımlara karşı birdman'i daha az oynatıp yerine üçlük tehdidi olan ray allen'ı daha çok kullanabiliyor. bu durumda lebrick'i power forward'a çekiyor. açıkçası günümüzde nba'de oynanan basketbol da lebrick'in üç değil dört numara oynamasını gerektiriyor.

    açıkçası iki yıldır indiana pacers'tan beklediğim ama yönetim nedeniyle gelmeyen darbeyi san antonio spurs vurdu. bir kez daha adam gibi bir uzunun ne kadar önemli olduğunu da hatırlattılar.

    oyuncuları tek tek inceleyecek olursak iş çok daha alengirli, çok daha çetrefilli bir durum alıyor.

    lebrick her ne kadar yürüyen bir miss match up makinesi olsa da kişilik yönünden büyük sorunları olan bir oyuncu. cleveland cavaliers'tan ayrılma nedeni düzgün yancı bulamamaktı ve haksız da sayılmazdı. biraz kafası çalışan, egomanyak olmayan biri böyle bir deneyimin ardından wade, bosh, allen gibi adamları bulunca değerlerini bilir di'mi? hele ki kendisi topun el yaktığı anlarda silinip giderken bu anlar için yaşayan wade'i bulunca... hah işte, lebrick bilmez. beyimiz daha ilk günden beri özellikle dwyane wade'i dış kapının mandalı durumuna düşürmek için elinden geleni yaptı. chris bosh ise ilk beş başlayan rol oyuncusu durumuna düştü. kimse istatistiklerine aldanmasın, lebrick bu istatistiklere takımıyla değil, takımının verimini düşürerek ulaşıyor. niye? tıpkı recep tayyip erdoğan gibi sonradan görme, hazımsız ve egomanyak da ondan. san antonio spurs serisinde takım arkadaşlarının tavrı lebrick'i cavs günlerine döndürmüş gibiydi 5. maçta. öyle ki bir ara savunmaya yarım saâtte döndü. sonra hücuma ise hiç çıkmadı. bu yalnızca yorgunlukla açıklanabilecek bir tavur değildir. günümüzde nba'de hak ettiğinden daha az kazanan oyuncuların başında geldiği de bir gerçek. derdi yüzüktü, ondan da iki tane yaptı. gerçi beyimiz jordan'dan büyük olma derdinde ya, iki yüzük değil three peat istiyordu hasbam. tam 11 yıldır da nba'in maç başına en çok süre alan oyuncularının başında. 113 kiloluk cüsse, her ne kadar human 2.0 muhabbeti çekilse de kaldırmıyor. san antonio'daki ilk karşılaşmada bacakları iflas etti. hâl böyleysek 29 yaşındaki lebrick bu yaz son bir büyük kontrat peşine düşebilir. pek çok takım salary cap'in oldukça altındalar ve maksimum kontrat verebilirler ama bunlardan pek azının elinde lebrick'in istediği tarzda bir kadro mevcut. her ne kadar mark cuban 4 yıl önce lebrick'le ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle nba'den ceza almış olsa da dirk nowitzki'yi küçük rakamlara ikna eden bir dallas mavericks bu adayların başındadır. pek iç açıcı bir pazar olmasa da utah jazz olasıdır. kobe'yle sözleşme yenileyen los angeles lakers adaydır ama kobe bu işe ne der, bilemiyorum. genç ve yetenekli bir kadrosu olan detroit pistons niyetlenebilir ama detroit ekonomisi çökmüş durumda. açıkçası lebrick'e bunlardan başka maksimum kontrat verebilecek takım da yok.

    dwyane wade acl yırtığı nedeniyle dizinin arasındaki kıkırdak doku alınmış bir oyuncu. bu da müzmin sakat olması anlamına geliyor. bu nedenle basketbol kariyerinin çok daha kısa olduğunu kendisi de açıklıyor. bir de lebrick'in yaptıkları ile takımdan koptu. zaten oyunu ikinci keman olmaya uygun da değildi. ayrıca nba'deki en pislik oyunculardan da biri. işin içine bir de kontrat girince olay daha da boka sarıyor. dwyane wade oyuncu seçeneğini kullanırsa önümüzdeki iki yılda heat'ten yaklaşık 42 milyon dolar alacak. 32 yaşında wade'in profesyonel basketbolda verimli oynayabileceği de taş çatlasın iki yıl zaten. yani opsiyonunu elinde tuttuğu iki yılın ardından bir daha büyük bir kontrat görememesi çok olası. hâl böyleyken kendisine uzun süreli ve bol dolarlı kontrat verecek enayiler tarafından yönetilen bir takım bulursa wade bu takımdan ayrılabilir. lebrick için saydığımız takımlar wade'e de hâllenebilirler ama o kadar büyük paralar dönmeyecektir.

    haaa, belki oyuncu opsiyonunu kullanıp sign and trade muhabbetine girebilir miami heat. bu durumda ise olasılıklar çok daha geniş. oturup hepsini teker teker yazamam. merak edenler tembellik etmeyip araştırırlar.

    sonuç olarak bu iki oyuncudan biri gitmeden bu takım iflah olmaz.

    unutmadan: 2014 nba draftı gelmiş geçmiş en derin draft olarak gösteriliyor. bu yaz büyük sürprizlere gebe.
    0 ...