Tanrı merhamet edendir , affedendir. Zulmedenin karşısında , şevkat gösterenin yanındadır.
Fakat dünyada işler hiçbir zaman böyle denildiği gibi olmamaktadır. Hatta "hiçbir iyilik cezasız kalmaz" diye bir söz bile çıkmıştır. Kendim bile son günlerde uğraştığım bazı şeyler karşısında bunu test etmiş ve onaylamış bulunuyorum.
Fakat durum düşündüğümüz gibi mi?
Eğer bir sınavdaysak bu nasıl bir sınav? her zaman iyilerin kazandığı bi film mi? Sınavlar nasıl olur?
sınavlar binbir çeşit şekilde olur. örneğin bir insan zanginlikle sınanır. "zenginlikle sınav mı olur? oh ne güzel ben de öyle sınanmak istiyorum" diyenleriniz çıkacaktır aradan. Maalesef zengin olarak dünyaya geldiyseniz en zor sınavlardan birine tabiisiniz demektir. Keza zenginseniz ;
-etrafınızda bir çok şehvete düşürecek kişiler yada imkanlar olması
-maddi gücünüz dolayısıyla sizi kızdıran yada kıran birine gösterebileceğiniz zulüm
-kibirlenme
-horgörme ve aşağılama vb....
onlarca konuda sınavdasınız demektir. fakirlikte ise imkanların yetersizliğinden ötürü "isyan ve sorgulama" olaylarından sorumlusunuzdur.
Şimdi bir örneklendirme üzerinde görelim durumu ;
Bir savaş...
Bir kadın ve çocuk...
Bir asker...
Olayın sonucunda asker çocuğu anında öldürmüş ve kadına tecavüz edip yakmıştır. Peki tanrı neden müdahale etmemiştir? çünkü ;
-askerin elinde bunları yapacak imkanı olduğunda ne yapacağı beklenmiştir ve sınavı kaybetmiştir.
-kadın bu azaptan ötürü isyan edip etmeyeceği sınavına tabii tutulmuştur.
-çocuk zaten cennete gidecektir.
yani zulmeden de zulüm gören de bu dünyada sınavdadır. keza bu dünyaya zaten kibir , horgörme , zulüm vb. sınavlar için gönderildik. Hiçbir sınavın ortasında öğrenciler yanlış yapıyor diye hoca sınavı kesip soruların cevaplarını vermez , keza sınav mantığı budur. Öbür şekilde denilen yerin ismi "cennet"tir ve cennette olacakların dünyadan beklenmesi olmamalıdır. Maalesef kötülükler bitmyecektir , çünkü hepimiz yapıyoruz..