mimarlık

entry154 galeri video1
    95.
  1. mimarlık bölümünde okuyor yada mimarlık bölümünü seçmek istiyorsanız; nelerle karşılaşacağınızı ve çalışma alanlarını bilmeniz gerekir.
    Mezuniyetin ardından heves ve tedirginlik karışımı duygu yoğunluğu içerisinde başlanan iş arama serüveni; önünüze serilen çeşitlilik karşısında soru işaretleriyle baş başa bırakır sizi. Bilmediğiniz, tecrübe etmediğiniz alanlarla ilgili seçim yapmak durumunda kalabilirsiniz. mimarlık çok yönlü bir meslektir ve çalışma alanı da oldukça geniştir. aklıma gelenleri sıralayayım öncelikle;

    _Genel kanı doğrultusunda bir mimari büroda çalışmaya başlayıp bir tasarım ekibine dahil olmak,
    _Program bilginize göre 3 boyutlu görselleştirme uzmanı olarak çalışmak,
    _Şantiye sorumlusu,saha mimarı ve daha ileri aşamalarda şantiye şefliği yapmak,
    _Bir dekorasyon firmasında iç mimarlık üzerine tasarım ekibinde çalışmak,
    _Giydirme cephe ya da prefabrik sektör firmalarında tekliflendirme bölümünde çalışmak,
    _Satış temsilcisi olarak çalışmak,
    _Çeşitli kamu kurumlarında görev almak,
    _ya da evde freelance diye tabir edilen serbest çalışmak,
    _ya da kendi büronuzu açmak...vs

    Farklı alanları tecrübe ederek ardından seçiminizi yapabilirseniz, şanslısınız demektir. Zira tüm işverenler haklı sebeplerle uzun vadeli çalışmanızı isteyeceklerdir sizlerden. Salt tek bir yerde çalışarak öğrenebileceğiniz şeyler kısıtlı olacaktır.
    Eğer mimarlık bölümünü isteyerek okuyup bitirdiyseniz, sizin için en verimli olan bir mimari büroda başlamanızdır. Çünkü mesleğinizin gerektirdiği şartların birçoğunu görebilirsiniz. Proje tasarımından başlayıp; belediye ruhsat işleri, avan projeden uygulama projesine geçiş, şantiye takip aşamaları...vb gibi.
    işin maddi kısmına değinecek olursak bir mimari büroda yaptıklarınızın karşılığını almanız çok zordur. Tabi istisnai şirketler de mevcut. Ne kadar acı ki bir firmada tekliflendirme departmanında ya da satış temsilcisi olarak çalıştığınızda aldığınız ücret daha fazla olacaktır.
    0 ...