ne zaman ki türban zeka ve kişilik olarak gerekli olgunluğa ulaşmış kızların kendi iradesi ile seçtiği birşey olur; o zaman türban sorunu diye bir durum ortadan kalkar.
şöyle ki;
ülkemizde reşitlik 18 yaşında gerçekleşiyor olsa da asıl reşitlik üniversite okuduktan sonra ya da üniversite yılları sırasında gerçekleşir. kişiler neyin ne olduğunu, kendilerinin kim olduğunu ancak ve ancak o zaman öğrenirler.
ortalama 21 yaşına gelmiş kız bu yaşından sonra inancı gereği kapanmak ve kamusal alan dışında varlık göstermek istiyorsa kendi seçimiyle yapar. o yaşa geldiğinde türban takmak istemiyorsa takmaz.
demek ki 10 yaşındaki kız çocuğunun kapanmasının kendi iradesinde olmasının mümkün olmadığını kabul edebilecek mantığa sahipsek; reşit olmayan bir kişinin türban sorumluluğu altına girmesinin de bir anlamı olmadığını bilmemiz lazım.
bunun yanında hep unutulan nokta türbanın hem kapanırım hem de istediğimi yaşarım şeklinde değerlendirilebilecek bir sorumluluk olmadığıdır. türban bir kadının kendi hayatına koyacağı kısıtlamalar bütünüdür. ve karşılığı inancı doğrultusunda cennetle ödüllenmektir. ve herşeyin bir bedeli vardır.