olmayandır, çünkü; yaratıcı adı verilen teorinin, ortaya çıkıp "işte burdayım" "herşeye gücüm yeter" "bak olmayan bir element yarattım" "bak bir evren yatattım" "bak bu adamı öldürdüm şimdide dirilttim" "senin bedenine onun bilincini" onun bedenine senin bilincini yerleştirdim" gibi şuan uçuk şeyleri bile yapsa sorgulanacaktır. altındaki teknoloji araştırılacaktır.
çok örnek verilir özellikle hawking in son cümleleri çarpıtılarak yaratıcıyı kabul ettiği yönünde lanse edilir.
insanın yaratılmış olması mümkün olabilir! demek tanrıyı kabul etmek demek değildir. bu tanrıyı kim yarattı sorusunu gündeme getirir. yaratılma teorisi sonsuz kere yaratılsanda bir yaratıcıya ihtiyaç duyacağından zaten doğuşunda çöker...
bu noktada insanın tanrısı en fazla; insanı dünyadaki kaynakları tüketmek için üretmiş* köle olarak kullanan, çok gelişmiş bir medeniyet olabilir ki bu binlerce yıl öncesinin hint mitolojisi mahabbarata dahil bir çok efsaneyi dini, inanışı, çok tanrılı inanışları olası kılar ama hep var olan tek tanrı kavramını olası kılmaz kılamaz... bu medeniyeti kim yarattı? bu noktada evrim devreye girer. evrimi sadece dünya ile sınırlı tutmak ahmaklıktır.
bunları düşünmeden koskoca evrende sadece insan olduğunu ve onunda herşeyi serbestçe yapabileceğin cennete girmek için sınav olduğunu düşünmek zaten ateizmi bitireceğini düşünülen sözde gerçekleri aramak fiilini gerçekleştirmek ile sonuçlanır. normaldir.
cennet ve cehennem kavramı bile köle olarak üretilmemizin sonucudur. köleleri(!) böyle çalıştırırsın. korku ile indüklenmiş umutla...
not: ateizm bitmez ama insanlar bilinçlendikçe inanışlar biter.