makina mühendisliği diyenlere ve kendilerinden başkalarına mühendis demeyenlere gülüp geçen mühendislik anlayışıdır.
iyiden kastımız nedir? zor olmasıysa evet makina mühendisliği zordur o halde hayhay buyrun iyi deyin.
giriş puanının yüksek olmasıysa, (odtü-bilkent-boğaziçi seviyesi için)*elektrik-elektroniktir ki iyi de bir mühendisliktir, fakat giren öğrenciler genelde "en yükseği bu, buna girmeliyim" kafasındadırlar.
bilgisayara ilgiliyseniz, (ilgili dediysem, daha liseye başlamadan kodlama dili öğrenmeye başlayacak kadar ilgili insanlar var) bilgisayar mühendisliği elbette.
ya ben makinayla bilmemneyle kodlamayla uğraşamam ben mühendis olayım, geliştireyim, fikir üreteyim, iki işe yarayayım, problem çözen eleman olayım diyorsanız, endüstri mühendisliği.
inşaat mühendisliği de iyidir ama zordur. Okuması zor olduğu gibi, çalışma hayatı daha zordur.
Bu saydıklarım süper lig arkadaşlar.
Diğer mühendislik alanları bunlardan çalma-çırpma toplama. Mesela kontrol sistemleri mühendisliği diye dandik bir bölüm açtılar. Elektrik-elektronik mühendisliği'nin alt alanı.
Her neyse girdiğiniz bölüm kadar, üniversiteniz de önemli. Boğaziçi-Bilkent-Odtü-Koç-Sabancı gibi üniversitelerden mezun değilseniz, işsiziz diye ağlamayın. Öğretmenlik yazaydınız o zaman. Hadi belki yıldız teknik ve itü de azıcık uçlarından kabul edilebilir.
Ayrıca en iyi mühendislik diye bir şey yoktur, iyi mühendis diye bir şey vardır. Bunun için de iyi bir mühendislik eğitimi, mühendislik disiplinine yatkınlık, alanına hakimiyet ve işini sevme şart.