Saman altından su yürüten türk siyasetinin mevcut iki akbabasının en yakın zamanda hayata geçirmek için bilinçli şekilde halkı yönlendirdiği gerek gezi parkı olayları olsun gerek suriye ve islam dünyası için gerçekleştirdikleri hamleler olsun bilinçli olarak yapıldığına inandığım olayların altındaki asıl sebeptir ve iki parti bu sistem için anlaşmış gibi hareket etmektedir. AKP ye muhalifsen CHP'ye oy vereceksin, CHP'ye muhalifsen AKP ye oy vereceksin diye dayatanları izledik seçimler öncesinde. O sebepledir ki herkesin kendi düşüncesini temsil ettiğine inandığı Partilere oy vermesini söyledim yazdıklarımda. tabi bu ihanet odağını akp'nin ihanetleri ile kaplanmış siste göremeyenler beni akp yandaşı olmakla suçladı. Olsun...
Gelin son 20 yılın türkiye seçimlerine ve seçmenine bir bakalım.
Türkiye seçmeninin % 60'ı apolitiktir bu sebeple ne poh yiyeceğini bilmez.
1991 genel seçimlerinde oyların %27.03 olan dyp 1.parti %24.01 ini alan anap 2.parti, %20.75'ini alan SHP * 3.parti, %16.88 alan Refah Partisi 4.parti, %10.75 alan DSP 5.parti olarak meclise girmiş.
Türkiye tablosu rengarenk. istanbul'u anap alırken marmara, trakya, batı karadeniz ve akdeniz'in tamamını dyp almış. Yani şuan CHP'nin ağırlıkta olduğu seçmen bölgesinin tamamında merkez sağ denilen Demirelli dyp var. Bunda kapalı olan chp nin yerine kurulmuş shp'nin kürtçülerle olan koalisyonu etkin herhalde.
1995 genel seçimlerinde oyların %21.38 ini alan Refah partisi 1.parti olurken %19.65 alan Anap 2.parti, %19.18 le dyp 3.parti, %14.64 ile dsp 4.parti, %10.71 le chp 5.parti oluyor. Bir önceki seçimlerde istanbul'da 1.parti olan anap bu unvanı Refah partisine kaptırıyor. izmir ve trakya DSP nin, orta anadolu ve kuzey doğunun büyük kısmı refah partisinin, orta ve doğu karadeniz ise anap'ın elinde görünüyor. Doğuda Hakkari, Van, Batman, Diyarbakır hadep'in, Şırnak dyp'nin, mardin anap'ın, urfa refah partisinin elinde bulunuyor. Tunceli ve hatay ise chp'nin elinde bulunuyor.
1999 genel seçimlerinde yine çoklu bir meclis var. 5 parti barajı aşıyor Türkiye yine rengarenk. Her parti dişe diş mücadele ediyor. 1.parti DSP oyların %22.19'unu 2.parti MHP oyların %17.98'ini, 3.parti Fazilet oyların %15.41'ini, 4.parti anap %13.22 sini, 5.parti DYP ise %12.01 ini alarak meclise giriyor. 3.parti fazilet koalisyona yanaşmayınca 4.parti anap koalisyona ortak oluyor. Bunun sonrasında ise Fazilet partisi yapılan kongrede yenilikçiler ve gelenekçiler olarak bölünüyor 111. sandalyeli parti kendi içerisinden AKP yi doğuruyordu.
2002 genel seçimlerinde ise Türkiye yeni kurulan partinin esareti altına giriyor. Barajı ise sadece 2 parti aşabiliyordu. Oyların %34.43'nü alan ak parti 1., oyların %19.41'ini alan chp 2.parti oluyordu. Geçmiş dönemlerde hep söz sahibi olan ve merkez sağ seçmeninin önemli kısımlarını elinde bulunduran dyp, anap, gibi partiler siliniyordu.
gerisini zaten herkes biliyor... aynı tablonun aynısı.
Türkiye hızla iki partili bir demokrasinin içerisine sokuluyor. Bu federasyon sürecinin bir başlangıcıdır. AKP ve CHP türk milletine asrın operasyonunu yapmakta "Ya ben ya o" psikolojisi ile iki kutuplu türkiye seçmeni yaratılmak istenmektedir. Cumhurbaşkanlığı seçiminin halka bırakılması da bunun bir başka sebebidir. Yine iki partinin adayları kapıştırılacak "ya AKP ya CHP" dayatması uygulanacaktır.
Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller neden siyasetten çekildi? Merkez sağ denilen ve şuan akp seçmeninin en az %16-18 arasındaki kitlenin oyunu alan bu iki siyasi figür neden erkenden siyasi kariyerini terk etti?
MHP içerisinde Ümmetçi teşkilatlanmayı örgütleyenler Ülkü ocaklarında yetiştirdiği çocukları neden sağcılara yedirdi? Necip Fazıl Milli selametten neden ümidini kesip Ülkücülere yöneldi? Bu sistemi kimler kaç yıl önceden planlayıp hayata geçirdi?
Cemaat Cumhuriyet Halk partisi dahil nasıl her parti içerisinde örgütlendi?
işte bunlar hep bizlerin kafasında cevaplanması gereken en önemli sorular.
Türkiye'yi iki partili başkanlık sistemine götürecek olanlara karşı direnmek zorundayız. Çünkü bu gidiş ihanetin dahada meşrulaşmasına olanak sağlayacaktır. Bunun içinde en önemli cephelerden biri Milliyetçi Hareket Partisi cephesidir. Çok şükür ki hala hatırı sayılır bir seçmeni var. Ama önümüzdeki genel seçimlerde yine "akp gitsin chp ye oy ver tatava yapma bas geç" diyenler amacına ulaşırsa mhp meclise giremezse vay ülkemin haline!