kısa vadede işe yarar, fakat uzun vadede çok yüzeysel kalacak kampanya sloganıdır. tabi ki tasarruf her zaman gereklidir. ancak kullanılan suyun yüzde doksanının arıtılmadığı bir ülkede üç beş litre suyun tasarrufu kaç barajı doldurur. evet belki barajlarımızdaki sular 100 değil 105 gün dayanır ama geri kalan günler ne olacaktır. kapsamlı bir arıtım projesi derhal başlatılmazsa musluklarımızdan akan sular kanalizasyonalara karışıp eşek cennetini boylarken bizler hala damla damla suyla ihtiyaçlarımızı gidermeye çalışacağız.
küresel ısınma gibi bir kavramla tanıştığımız şu günlerde bireysel bilincin 'tasarruf' kelimesiyle sınırlı kalması çok sinir bozucu. halen elimizdeki kaynakları koruma, geri dönüştürme gibi çok önemli noktalara dikkat etmiyoruz. en sonunda herkes tasarruf için çatılarında leğenlerle yağmur suyu biriktirir hale gelicek bu memlekette. oysa o kadar çok temiz su kaynağı vardı ki bu güzel yurdun. küresel ısınma değil bizlerin sorumsuzluğu kuruttu onları.
eğer susuzlukla savaşılmak için kullanılan bir slogansa bu çok yetersiz olduğu gözler önündedir. akıntıya kürek çekmekten başka bir şey değildir. bir an önce devletin ve özel şirketlerin arıtma tesisi yapımına yönelmesi, evsel atıksuların geri dönüşümünü sağlaması gerekir. aksi halde insanlarımız daha çok leğenlerde yağmur suyu biriktirir.
bir sivil toplum örgütü olarak tema'nın halkta çevre bilinci oluşturması adına attığı adımlar ve yürüttükleri kampanya ise takdir edilesidir.