islamın hoşgörülü olmaması

entry107 galeri
    38.
  1. şimdi bırakalım kuran-ı kerim'de yazanları, ayetleri, hadisleri, akademik kelimelerle ya da osmanlıca-farsça konuşup milleti alt etme çabasını. kimsenin, görüşlerinden dolayı başka bir kimseye, hakarete varacak sözler sarf etme hakkı olamaz bu bir. burası formatı olan bir platform ve bu format dahilinde kalmak üzere herkes dilediği her şeyi yazabilir bu da iki. sen birine sırf görüşünden dolayı, "kokuşmuş beyinli, ne b.k yersen ye" dersen o da sana öyle bir laf eder ki altı ay yerinden kalkamazsın ve buralar hiç istemediğimiz görüntülere sahne olur.

    gelelim konumuza. kitaplar ne derse desin bir dini, o dine mensup insanlar oluşturur. sonuçta kitaplar insanların davranışlarını yönlendirmek, doğru yolu bulmalarına yardımcı olmak, iyiyi, güzeli, ahlaklı olanı öğretmek için indirilmiştir. kuran-ı kerim'de de islamın şartları, nasıl bir din olduğu, nelerin müslümanlar için iyi veya kötü olduğu bir bir açıklanmış durumda. islam, kuran-ı kerim'de yazdığı kadarıyla gerçekten hoşgörülü, herkesi kucaklayan, ayrımcılığı kesinlikle reddeden bir kimlik sergiliyor. ancak asıl olay bu anlatılanları okuyup uygulamakta bitiyor. dünya'daki islam dinini kabul etmiş müslüman ülkelere bir göz atalım:

    afganistan, arnavutluk, cezayir, azerbaycan, bahreyn, bangladeş, bosna hersek, burkina faso, brunei, çad, komoros adaları, fildişi sahilleri, cibuti, eritre, mısır, gambiya, gine, endonezya, iran, ırak, ürdün, kuveyt, kazakistan, kırgızistan, lübnan, libya, maldivler, malezya, mali, moritanya, fas, nijer, nijerya, umman, pakistan, katar, suudi arabistan, senegal, sierra leone, somali, sudan, suriye, tacikistan, türkiye, tunus, türkmenistan, özbekistan, birleşik arap emirlikleri, yemen.

    tüm bu ülkelerde islam'ın uygulanışı birbirinden fersah fersah farklılık gösteriyor. şöyle bir bakınca en demokratik, en modern, en kalkınmış (petrol zenginleri haricinde), refah seviyesi en yüksek ülke türkiye gibi görünüyor ve ben türkiye'nin, bu ülkelerin bulunduğu bir listede bulunmasından ziyadesiyle rahatsızlık duyuyorum. en basitinden iran şeriat ve dünyanın en katı kuralları ile yönetiliyor. kadınlar çarşafla gezmek zorunda. endonezya'da playboy dergisinin piyasaya sürüldüğü gün ayaklanma çıkmış ve birçok iş yeri taşlanmıştı. ırak daha 4 yıl öncesine kadar diktatörlükle yönetiliyor idi. futbol takımı yenildi diye futbolcularını aslanlara yem olarak kullanan kişi de müslümandı ve daha da kötüsü islam dini üzerinden nemalanmak adına yapmadıkları şey kalmamıştı. brunei, suudi arabistan ve daha onlarca müslüman afrika ülkesi halen krallıkla yönetilmekte ve ülkenin tüm gelirlerini kral keyfine göre kullanmakta. sierra leone dünyanın en fakir ülkesi ve fransa mandası altında ve kimse hükümetten habersiz adımını atamıyor. bir tane de bizden örnek verelim: annesi babası müslüman olan kişinin nüfus cüzdanına, doğar doğmaz "islam" ibaresi basılıyor. daha onlarca örnek sıralanabilir buraya.

    tüm bu ülkelerin kutsal kitabı evet kuran-ı kerim ve dini islam. kutsal kitabımızda yazanlara göre dünyanın en hoşgörülü, en mantıklı dinini yaşıyoruz. bence de öyle ama önemli olan sayfalarda yazan cümleler değil; onları pratiğe dökmekte. bu açıdan bakıldığında islam dini değil de; bu dini benimsemiş kişilerin belki biraz daha muhafazakar ve içe dönük olduklarını söyleyebiliriz.

    burada amaç dinimizi yerip diğer dinleri "çok güzel, çok iyi" olarak göstermek değildir elbet. belki bir özeleştiri.
    1 ...