kayda değer bir kitap yazdığını düşünen ve bastırmak isteyen yazarlara verebileceğim tavsiyelerdir.
öncelikle kayda değer ve gerçekten özgün, çalıntı fikirler barındırmayan bir kitap yazdığınızdan emin olmanız gerekir. arkadaş ben kitabıma da konusuna da güveniyorum, anlatım tarzı ve akışı olsun her yönüyle güveniyorum diyorsanız sıra bu kitabı bastırmaya gelmiştir.
ilk önce taslağınızı güvenebileceğiniz bir yayın evine vermeniz gerekiyor. orada incelendikten sonra editör ile sıkı fıkı olacaksınız, oturup kitabınızı düzenleyeceksiniz, bazı kısımları değiştirip bazı kısımları çıkaracaksınız. en son taslak hazırlandıktan sonra sertifikalı bir matbaadan kitapların çoğaltımı yapılacak ve bandrol başvurusunda bulunulacak. kültür bakanlığı telif tescil işleri, patent ve bandrol işlemleri ile yayın evi ilgilenebilir ama sizin de işin içinde ve bilginiz dahilinde bu işlerin yapılıyor olması gerekir yoksa fikirleriniz çalınır siz de avucunuzu yalarsınız. sonrasında dağıtımlar yapılır. iş akışı kısaca bu şekilde gerçekleşmekte.
önemli olan, başta da söylediğim gibi eserin özgün olması ve fikirlerin çalıntı olmaması gerekliliğidir.gerisi yayın evine eserinizi kabul ettirmeye kalmış. zaten her türlü hukuki takibatı yayın evi yapacaktır. eğer zamanla bir jean christophe grange olursanız tabi kendi avukatlarınızın olması gerekir.