evet bugunku konumuz plajda kitap okuyan artist. şöyle başlamak gerekir ki bizim toplumumuzun yetistirdigi nesillerin cocukluklari arasinda kusak farkliliginin belirginlesmesi 80 sonrasi dogan cocuklarda iyice ayyuka çikmiştir. Başka bir deyişle orneklem yapmak da gerekirse, eğer internet yetmişli yillarda bulunmuş olsaydı, uludağ sözlükte bu entry'i girdiğim başlık acaba nasil olurdu?
çok basit : Plajda karı kız kesen ezik
doğru mu? kesinlikle! peki bu farkın sebebi nedir, yani 80 sonrası doğan çocukların bu sığlığını neye bağlıyoruz, bu onların suçu mudur efenim? kesinlikle hayır! bir insan sığ doğmaz, ama sistematik bir şekilde büyüyen çocukları nasıl daha da sğlaştırırız mantığıyla planlanan bir eğitim sisteminden geçirilerek, yorum yapamayan, kitap okumanın ne demek olduğundan bihaber, daha da kötüsü içinde bulunduğu sığlıktan haberi olmadan onlardan farklılaşmaya, sığlığından kurtulmak için çabalayan ve bunun sonucu elbette kitap okuyan yaşıtlarına ezik diyebilme cüretini gösteren sığlığa eriştirilir.
Peki noldu da anne babalarimiz, yani bu toplum birden çocuklarını kitap okumaktan uzaklaştıran bir yetiştirme yolunu seçti?iki paragraf üstte söylediğimiz gibi, toplumumuza bu sığlığın yerleşmesi 80 sonrasına denk gelir ve bu bir tesadüf olamaz, neden, çünkü Türkiye tarihine kara leke olarak geçen 80 darbesinden sonra ABD nin türkiye üzerinde uygulamak istediği yeşil kuşak ya da ılımlı islam projesinin nihayete erdiğinin göstergesidir bu başlık!
geniş açıdan bakmak gerekir ve baktığımızda da anlarız ki aslında yaşamımızda karşımıza çıkan bir çok absürd olan olmayan olay aslında birbirinden bağımsız değil tam tersine birbirini bağlayan olaylardır!
neden sonuç ilişkilerini dikkatle inceleyip bu başlıktan turkiye analizi çıkartabildiğim için de kendimi rezil ilan ediyor, uuser arkadaşlara başarılar diliyorum!**