bazı doğruları olsa da genel hatlarıyla yanlış bir tespittir.
spor yapmak erkeklerdeki testesteron hormonunu arttırdığı ve cinsel güce pozitif yönde etki ettiği için çoğunun gay olması gibi bir durum söz konusu değildir. elbetteki içlerinde gay olanlar da olabilir ama onlar da hormonal olarak değil psikolojik olarak bu eğilimde olanlarındandır. genelde hormonal anlamda eşcinselliğin tedavisi mümkünken doğuştan psikolojik olarak gelişen eşcinselliğin bir tedavisi yoktur. bu nedenledir ki o adama viagra da içirseniz, afrodizyak içerikli gıdalarda yedirseniz değişen bir şey olmaz. dolayısıyla da sporun ve kasın gaylikle bir alakası yoktur.
ancak başta yurt dışında olmak üzere yeni yeni ülkemizde de gayler artık kendilerine bakmaya başlamış ve heteroseksüel hemcinslerine oranla bu tür aktivitelere katılma oranları artmıştır. kendilerine dikkat eden ve dış görünüşe oldukça fazla önem veren gay hemcinslerimizin spora olan ilgisini bir de böyle okumak lazımdır.
bilhassa yurt dışında bir müddet yaşayanlar gymlerde, fitness salonlarında bu bahsettiğimiz insanlardan oldukça fazla olduğunu görmüşlerdir. çünkü bütün dünyada erkek estetiğine önem veren, kendilerine özen gösteren ve kendi bedenine oldukça fazla yatırım yapan insanlar tabiatıyla gay olabilmektedir. ama tabiki bunu genelleştirmek yukarıda saydığımız nedenler göz önüne alınırsa oldukça da yanlıştır.