olaya siyasi bakıp, ya direk kötülenen ya da direk baştacı edilen dizi.
bide 3. grup var ki kendimi o gruba dahil ediyorum. onlarda leyla ile mecnunla kıyaslayıp, değerlendiren tayfa.
burak aksak'ın kuzeni selçuk aydemirin dediğine göre * senaryo yazmanın bir matematiği vardır ve o matematiğe göre yazmak gerekir. bu dizinin birinci eksiği bence buydu. tam oturtulmamış bir senaryoyla yola çıkılması. burak aksak dediğin adamda bu işleri bilmeyen adam değil tabi ki, o da biliyordur eksik başladığını ama onuda gaza getiren bence oyuncularda oluşan aşırı özgüven. * leyla ile mecnunun siyasi nedenlerle yayından kaldırılmasıyla oyuncu arkadaşlara aşırı destek çıkıldı ve arkandayız denildi gezi eylemcileri tarafından ki yine kendi fikrime göre muhalif tavır takınmasalar bile desteklenecek bi işe imza atmışlardı leyla ile mecnunu yaparak. ama o dönemi hatırlayanlar hak verecekti bana, o dönemde akasya durağıda muhalif olduğu için yayından kaldırılsa aynı desteği alırdı.
ikinci hata ise üç ana karakter üzerinden yürümeye çalışmaktı bence. o üç ana karakter leyla ile mecnunda da çok seviliyordu ama mecnun olarak, ismail olarak ve yavuz olarak seviliyordu. karakterlere olan sevgiyi sen direk üzerine alıp yürümeye kalkarsan tutmuyor demekki.
herşeye rağmen dizi yayından kaldırılacak kadar kötü bir dizi değildi bence. konu epey dağınık olsa da, arada sağlam espiriler yapılıyordu ki yayında olan birçok komedi! dizisinde bölüm başı 3-5 sağlam espri bile çıkmıyor.
diyeceğim o ki, gezi mezi ayağına caanım dizinin başını yediler.
olur da dizi ekibinden birileri bu entryi okur diye şunuda ekliyeyim, "kardeşler, 'oyuncu muhalif olmalı' sözüne kanıp her yetki sahibine karşı çıkmayın. oyuncu yada değil her insan muhalif olmalı ama sadece yetki sahibine değil, yanlışa muhalif olmalı. yanlışı ister yetki sahibi yapsın , isterse yetkisiz kişiler. ve siz oyuncusunuz, duygusal adamlarsınız da biz robot değiliz, bizimde duygularımız var ve dünya görüşü bize karşı olan oyuncuların yaptığı projeleri * gözardı edebiliyoruz bazen *.