algı savaşları

entry30 galeri
    10.
  1. erdoğan ve cemaat arasında kavga neden başladı?

    her iki taraf da gül gibi geçinip giderleken ne oldu da oldu işler bu hale geldi.

    gezi olaylarında haziran ayının ilk 3-4 gününde acze düşen akp hükümeti cemaatin bir fiskesi ile devrilip gidebilirdi.

    cemaat emniyet içindeki gücü ve medyasıyla akp aleyhine dönseydi bugün televizyonlardan erdoğan ve çetesinin yüce divan duruşmalarını izliyor olurduk. ama cemaat bunu yapmadı. sonra aradan geçen aylar içinde gerilim birden arttı ve adeta bir savaş başladı...

    birazcığına şurada değindik;

    (bkz: obama israil savaşı)

    güneydoğu sınırında israil'in çizdiği yol haritasına göre suriyede savaşan isyancı unsurların "amerikan güdümlü birleşik koalisyon" formatından uzaklaşıp pyd ağırlıklı bir yapı haline gelmesi ve bunda türk ordusu ve dolayısıyla akp'nin etkisi amerika'da obama yönetimini çok kızdırdı. kuzey ırak sınırını geçerek suriyeye giriş yapan pkk ve peşmerge kuvvetlerinin cnn başta olmak üzere tüm dünyada yayınlanan görüntüleri washingtonda adeta bir öfke nöbeti yarattı. tam da o dönemde buradaki (o zaman kardeştiler) şakirt - hewal erdoğancı kürt - ak kamil koalisyonu suriye'ye uluslararası müdahale için gün sayarken amerika bir anda çıkıp "Esat'a müdahale etmeyeceğini" açıkladı.

    burada tayyip morla kırmızı arasında renklerden renk beğenirken aynı süreçte israil hükümeti obama'dan randevu talep ediyor ancak reddediliyordu. çünkü israil ve amerikadaki destekçileri nihai hedefleri olan kürdistanın suriye ayağı için pyd (pkk'nın suriye kolu) isimli örgütü bölgede hakim kılarak (türk tankları ve topçularının desteğiyle) bölgedeki amerika güdümlü arap unsurları tasfiye etmişlerdi. yeri gelmişken "el kaide" konusuna da parantez açalım... öso diye pazarlanan ve çoğu kürt olan bu oluşumun içinde el kaide ile doğrudan bağlantılı çok küçük bir grup vardı. amerikan özel güvenlik şirketlerinin paralı askerleri, libyada da savaşan arap asıllı amerikan güçleri gibi unsurlar yan yana konunca el kaide yüzde 5 bile değildi.

    ancak el kaidenin suriye olayında çırak çıkarılıp, oyun dışına itilmeye tepkisi büyük oldu. türkiye'ye adeta savaş açan örgüt basına yansıyan, yansımayan onlarca saldırıda bulundu. urfa, somali, lübnan, yemen gibi yerlerde gerçekleşenler basına yansıdı ancak sonrasında ağır bir karartma başladı.

    verdiğimiz obama israil savaşı konulu bakınızda daha detaylı anlatmıştık. başlangıçta (g.w. bush ve chenney dönemi) bir amerikan israil ortak projesi olankürdistan sonradan amerikanın da israilin de kendi denetimine almaya çalıştığı bir bölgeye dönüştü. bu savaşta neocon - evangelist - wasp görüş/kökenli eski moda amerikan siyasetçileri (erdoğan, gül, davutoğlu, cemil çiçek gibilerinin asıl patronları bu gruptur) israil yanlısı tutumlarını ve geleneksel amerikan ortadoğu politikasını sürdürürken, obama (aslında bush ayarında bir kukladır bu eleman da) çevresinde kümelenen neo - klasik amerikancılar, ekonomi motivasyonlu liberaller ve amerikan petrol endüstrisinin daha yeni - daha küçük üyeleri amerika'nın kürdistan'ı israil'e bırakmaması için baskı yapıyorlar.

    erdoğan "obama ile görüştüm haberler iyi" balonunu tam üfürecekkken zamanlaması çok titizlikle yapılmış bir şekilde basına servis ediliveren beyzbol sopalı resimler savaşın artık açıkça başladığı zamandır.

    cemaat obama ve destekçilerinin, erdoğan ve akp israil'in gladyatörleridir bu arenada...
    0 ...