kesinlikle çalgı çengiden sonra vasat kalan film. çalgı çengide nelere gülüyorduk bunda nelere gülmeye çalışıyoruz önce bir bakalım.
çalgı çengide espirilere mimiklere olaylara gülüyorduk. geri planda kalmıştı ama sağlamdı. komediydi abi. düğün dernek ise çok zoraki olmuş. çok kasılmış. güldürecek unsur bulamayınca dayanmışlar küfüre. küfür yerinde oldu mu güldürür de her küfre de gülünmez abi.
bu filmde şahsımı nefessiz kalacak kadar güldüren olay oteldeki tüp olayıydı. sanırım birçoğunuz da bu kısımda kopmuşsunuzdur. onun haricindeyse hiç yok.
ayrıyetten kızdığım bir durum var. bilmiyorum yanlış düşündüğümü düşünebilirsiniz ancak bu filmde halay sahnesi sinirimi çok bozdu. açıkçası birçok filmde bu ülkenin kültürel değerlerinden olan halay, horon vs ile dalga geçilmesini pek kaldıramıyorum.
bakınız elin hintlisi neredeyse her filmine kendi danslarını, folklörünü, müziğini, giyimini tanıtmak için birçoğumuza sıkıcı gelen o dans faslını koyuyor. dünya bu durumda rahatsızken adamlar inatla kültürlerini dünyaya göstermeye uğraşıyorlar. ki sevsek de sevmesek de bir film kadar emek harcanıyor o danslara.
gelelim ülkemize, sivas güzel bir ilimiz. düğün dernek de pek ele alınmamış bu ilimizin üzerinden komedi unsurları sunmaya çalışmış. ama pek olmamış abi. hiç birşey bulamadık hadi halayımıza gülün demişler resmen. bu kafa yüzünden artık karadeniz film ve dizilerinde horon göremez kemençe tulum dinleyemez olduk. daha kendimiz kendi kültürümüze saygı duymuyoruz ki.
neyse,
düğün dernek kötü değil ama iyi de değil. hele hele bir çalgı çengi hiç değil. çalgı çengi doğaldı abi. angara bebeleriydi. burda makyajlarla yeni karakterler yaratmaya çalışılmış ama olmamış sanki. sanki makyaj çok sırıtmış ikisinde de.
he niye mi çalgı çengiyle karşılaştırarak değerlendiriyorum?
e abi biz bu ikiliyi o filmle tanıdık. komedi çıtası orda biraz yüksek olunca bu filmde daha yüksek bir çıta bekledik haliyle. ama olmamış.
umarım çalgı çengi 2 çıkar ve birinci ayarında olur.