harf inkılabı

entry359 galeri video1
    122.
  1. arkadaşlar bugün bile hala kullandığımız dilin %80i arapça ve farsça kökenlidir, bu meseleyi eleştirmeyi vatan hainliği, savunmayı türk vatandaşlığı görevi görmeyi bırakmalıyız, harf devrimi dediğimiz dil devrimi değil sadece alfebe devrimidir, dil aynen kullanılmaya devam etmiştir, zaman içinde işbu günde maximum 3000 kelime ile hayat geçirir hala gelmişiz ki ne acıdır, o çok şükür kurtulduk dediğiniz günlerde halk 200.000 kelime ile günlük işlerini hallediyorlardı, sohbet ediyorlardı, bir gecede kril alfabesine geçtiğimizi, bu latin harflerini bıraktığımızı düşünün, zorlanırız, cinali bile okuyamayız. ama konuşmamız hala aynı dildir.

    bir de kısa bir hatırlatma,
    Türkçe kelimeler c - f - ğ - h - j - l - m - n - p - r - ş - v - z harfleri ile başlamaz,
    Türkçe de f - h - j - v sesleri bulunmaz.

    yani bilmiyorum ne kaldı geriye bunları atınca, zaten öztürkçenizden çok farsça, ondan bir adım geride de arapça konuşuyorsunuz ne yazık ki. büyük ünlü uyumuna da kanmayın pencere'yi bile, hafta'yı bile, pençe'yi, ütü'yü bile size Türkçe'dir diye yutturabilir.

    devrim dediğimiz bir talihsizliktir, yine latin harflerine geçilebilirdi ancak Osmanlı Türkçesi alfabesi tümden yasaklanmamalıydı haftada bir saat öğrencilere öğretilmeliydi. pek çok kıymetli milli eserimizi okumaktan mahrumuz, ama zaten okumayan bir toplum, okumayan bir gençlik için dert değil bunlar.
    7 ...
bu entry yorumlara kapalı.
© 2025 uludağ sözlük