genel kullanıcılar için:
*adobe reader= pdf için
*magic iso= iso, bin ve adını sanını duymadığımız sıkıştırılmış dosyaları açmak için birebir
*irfanview= çoğu resim dosyasını açabilen yazılım
*disk savvy= bilgisayarda ne var ne yok, çok yer kaplayan şeyler (uzantısına göre, konumuna göre kısıtlandırılabilir) bu program sayesinde görülebilir. bilgisayarıma girip tek tek dosyaları kurcalamanıza gerek kalmadan.
*stickies= bilgisayarı fazla kasmayan ve aşırı basit bir arayüze sahip, masaüstüne not tutturma programı. stickies internette sörf yaparken "şuna da bakıyım buna da bakıyım"ların unutulmasına son verebilir.
*aimp 3= bir çok kullanıcı winamp kullanırken benim hayranlıkla kullandığım medya oynatma programı. bir çok uzantıya sahip müziği oynatabilir ve müziğin info kısmını da bu programla editleyebilirsiniz.
*format factory= belki de listedeki en önemli program bu. her türlü video, resim, müzik ve sıkıştırılmış dosyaları çevirebilen ve kendi içinde türlü ayarlara sahip olan program. kesinlikle indirilmeli.
*opera= bilgisayarı yormayan ve diğer tarayıcılardan eksiği olmayan, kolay arayüzlü tarayıcı. chrome yerine kullanılabilir. ama bir firefox değil.
amatör müzikle uğraşanlar için:
*virtual dj= alışması kolay ama fazla içerik barındırmayan program. ama müzik mixleme konusunda başarılı.
*fl studio= yüzlerce farklı sesle çalışma imkanı sunuyor bu program. alıştıktan sonra bir çok güzel remix veya şarkı yapılabilir. hele bir de orgunuz varsa bunu bilgisayara bağlayıp programı çok daha verimli kullanabilirsiniz. yoksa da klavyeniz işi görür.
*free sound record= sesi mikrofondan değil de, bilgisayardan kaydetmek isteyenler için kullanışlı program. bilgisayarı çok az yorması, kullanacağınız diğer studio programlarıyla birlikte kullandığımızda bilgisayarımızın kasması sorununu ortadan kaldırıyor.
*electronic piano= 127 farklı sese ve 5 oktava sahip bu programın bilgisayarı yormaması dışında pek bir artısı yok. ama yine de arka plan müzikleri yapma gibi işlerde kullanılabilir.
*hammerhead= bu da fl studio'dan sonra listenin en önemli programı. ritim programı. isterseniz programla birlikte gelen ritimleri kullanın (8 yada 10 ritim vardı) isterseniz kendi ritminizi oluşturun. bir çok farklı davul ve zil sesine sahip.
*audacity= kullanımı kolay bir müzik editleme programı. kesin, biçin, dosya uzantısını değiştirin. kullanışlı.
resimlerle haşır neşir kullanıcılar için:
*photoshop= cs3 bir çok işi yapmaya yeterdir ama "olmaz ben en güncelini istiyorum" derseniz o sizin bileceğiniz iştir. bir görselle ilgili aklınıza gelen her şeyi bu programla yapabilirsiniz.
*gifcreator= bu veya bunun gibi programlarla hareketli .gif resimleri oluşturabilirsiniz.
*FotoSketcher= görsellerinize kalemle çizilmiş, pastel boyayla boyanmış ya da yağlı boyayla boyanmış efektleri vermenizi sağlıyor.