-CEP TELEFONLARI YOKTU HATTA ŞEHiRLERDE BiLE PEK ÇOK EVDE TELEFON YOKTU. mektup yazılır gönderilir, cevabı beklenirdi ve tabii kartpostallar vardı o zamanalr yeni yıllarda ve bayramlarda falan kart atılırdı. (bkz: bak postacı geliyor).
-bilgisayarlar çok nadirdi daha çok bankalarda görülürdü. bizim mahallede 2 kişide bilgisayar vardı. biri disket sürücülüydü. bugünkü pc kasası kadar bir disket sürücüsü vardı commodre64'ün
-bankalarda atm yoktu, kdv,fiş falan hayatımıza girmişti 80'lerin ortasında. kredi kartlarını tek kanallı siyah-beyaz tv. lerde izlediğimiz amerikan filmlerinde görüyorduk ve merak da ediyorduk nasıl yani para vermeden adam yemek yiyor falan.
-sıkıcı pazar günleri vardı, bunu çok net hatirlıyorum kimse itiraf etmese de herkes çıldırasıya sıkılırdı o pazar günlerinden.
-o yıllarda coca cola nın en çok 1lt. lik cam şişede satılırdı, sonradan 2lt lik pet şişeler çıktı çok şaşırmıştık ne kadar büyük diye *
-yasak kitaplar ve müzikler, yasaklı sanatçılar vardı. bu dönemin başındaki malum darbe yüzünden aydın demokrat kitle sindirildi bunun sonucu olarak eğitim sistemi son derece baskıcıydı, siyah önlüklerde beyaz yakalar vardı kızlar saçlarını örerlerdi ve kurdele bağlardı bazıları.
-ülke 2 araba firmasına mahkumdu ve neredeyse bir ev fiyatına teneke kutusu arabalara binmek zorundaydı insanlar.
-halley kuyruklu yıldızı geçmişti 86'da ve bu isimde bir şarkıyla türkiye eurovision şarkı yarışmasında 9. olmuştu bu büyük bir olaydı bizim için o zaman.
-teneke kutu içecek ambalajları yoktu başlarda yurtdışından gelenler arabalarında kutu cola getirirlerdi sonrada türkiye'de de bu ambalajlar yayılmaya başlamıştı.
-özal'lı yıllardı. tonton adam o yılların siyasetine damgasını vurmuştu sloganı çağ atlamaktı. o yıllarda özal'ı sevmeyenler bugünün tayyip'ini görünce özal'a ne kadar büyük haksızlık ettiklerini acı bir şekilde anladılar.