hz muhammed in namaz kılmadığı gerçeği

entry65 galeri
    14.
  1. "namaz" kelimesi doğrudan kuran'da geçmez. namaz kelimesi sanskritçe'den farsça'ya, oradan da türkçe'ye geçmiştir. yani örnekte verilen "namaste" kelimesi ile köken bağı olduğu doğrudur. namaz kelimesinin farsçada ateşe tapanların ateş önünde eğilmesi anlamına geldiği de doğrudur. isteyen araştırsın.

    kuran'da namaz salât şeklinde geçer. ancak kuran'daki her salat kelimesi namaz anlamına gelmez. yerine göre ibadet, dua, destek, ibadethane, dindarlık gibi kelimeler için de kullanılmıştır.

    bunun yanında sadece kuran okunarak nasıl namaz kılınması gerektiği öğrenilemez. namazın şartları, nasıl kılınması gerektiği, hangi durumlarda kılınıp kılınamayacağı, kaç rekat olduğu, tam olarak hangi vakitlerde kılınacağı gibi bilgiler kuran'da yer almaz.

    tüm bu bilgiler ışığında kuran yorumlanmadan namaz ibadetinin nasıl yapılacağını da kestirmek mümkün değildir. hz. muhammed döneminde bu yorumlamanın ne kadar yapıldığı, nasıl bir karar alındığı da kesin değildir. kısacası bizim bildiğimiz anlamda, bildiğimiz şekilde bir namaz kılınıp kılınmadığını da kesin olarak söyleyebilmek mümkün değildir.
    2 ...