bağışta bulunabilmek için 18 yaşında olmanız yeterli. herhangi bir devlet hastanesine gidip, 3 dakikanızı almayacak bir forum doldurarak bağışta bulunabilirsiniz.
bi bölüm geri zekalı toplumlar tarafından günah olduğu, bi bölüm bilgisiz toplumlar tarafından da ölmeden alındığı falan rivayet ediliyor, ki yok öyle bir şey.
beyin ölümü gerçekleşen, yani yaşamla tek bağı cihaz olan ex lerden alınıyor organlar.
tabi organlarınızı bağışlamanız, yani organ bağış kartına sahip olmanız organlarınızın uygun imkanlar dahilinde alınması anlamına gelmiyor. bağış kartına sahip olmanız yalnızca sizin bu duruma razı olduğunuzun belgesi . aile fertlerine tek tek soruyorlar, atıyorum anneniz kabul etti ama babanız kabul etmedi o zaman bağış ne yazık ki gerçekleşmiyor.
tereddütte kalınan en büyük husussa 'ölünün açıldıktan sonra kapanmaması, ya da vücutta deformasyonlar olması' bu da olmuyor. bir anestezist, bir cerrah, bir kardiyolog ve organ bağışından sorumlu bir hemşire tarafından açılıyor ölü ve tıpkı normal hasta gibi kapatılıyor. dikiş izleri fark edilir derecede oluyor ama 'nasıl olsa ölü, kafamıza göre dikelim' düşüncesi pek olmuyor. çoğu insanın bilmediği tek konu da; herhangi bir sebeple ölen her hastanın korneası, hasta bağışta bulunsun ya da bulunmasın yakınlarına da sorulmadan alınıyor. zaten kimse fark etmiyor bu durumu.
türkiye'de artık oldukça ileri bağış konusunda. bu konuda biliçlenmek önemli. ben bağışladım. ailemden herkes tabii ki bağışladı.