her bilimsel konu için bu kuran da yazıyor demek

entry8 galeri
    6.
  1. bir hadisi şerif vardır, meali şudur:

    ''her ayetin bir zahiri, bir batını, bir haddi ve bir muttlaı vardır.''

    imam-ı gazalî, her ayetin altmış bin vechi bulunduğu iddiasını tasdik ettikten sonra, bu hadisi nazara alıp bu sayıyı dört ile çarpmış, bulduğu 240.000 sayısını da her ayetin ihtiva ettiği anlam yönü olarak ifade etmiştir. ayrıca kur'an'da bir ayet vardır ki, kapsamı tartışma konusu olmuştur:

    ''biz bu kitapta hiçbir şeyi noksan bırakmadık'' ayetidir bu. kimi alimler, ''allah her şeyi bu kitaba koymuştur'' derken, kimileri yalnızca dinle alakalı şeylerden bahsedildiğini söylerler. 240.000 vechin bilimden bahsetmemesi mümkün mü?

    tabii bu işin zahir kısmı. ateistler zahire muhataptırlar, biz ise zahirin ruhuna...

    ebced ve cifir diye bir yöntem vardır islam'da, bilen bilir. bu yöntemle gaybî sırlara erişebildiği bilinir. idris-i bitlisi vardır meşhur, yavuz sultan selim'e ''şu gün sefere gitmesen iyi olur, yoksa bu belayı başından def edemezsin'' diyor şah ismail hakkında; yavuz sultan selim, mağrur bir padişah, dinlemiyor, gidiyor. evet, safevileri mağlup ediyor ancak şah ismail'e öldürücü darbeyi vuramıyor. daha sonrasında idris-i bitlisi'yi siyaseten kullanmaya başlayan yavuz, en parlak dönemini yaşıyor. işte, ebced ve cifir hesabına son derece malik olan idris-i bitlisi sayesinde safevi belası def ediliyor.

    şimdi ateistler bilmez, ''cebir'' kelimesini kimin kullandığını, '0' sayısını kimin bulduğunu... harezmî diyeyim ben, onlar düşünsün. matematikte bu kadar ileri olunmasının sebebi de işte bu ebced ve cifir hesabından yola çıkılmasıdır. avrupa öklid geometrisi ile uğraşırken, islam dünyası küresel trigonometriyi çözmüş idi. siz inanmayın ''de broud denklemi'' laflarına filan.

    ayet numaralarının toplanması, çıkarılması gibi türlü işlemlerle, yani ebced ve cifir hesabı ile, birçok elementin atom numarası tespit edilebiliyor.

    kısacası, her bilimsel konu kur'an'da var diyebilir miyiz bilemiyorum ancak, birçok bilimsel konuya işaret olduğu yadsınamaz bir gerçektir.

    önemli not:

    bir yazara binaen... kendisi ''7 yaşındaki çocuk'' mantığı kullanarak islam'ın argümanlarını çürütebileceğini düşünüyor. hemen ters bir mantık yapalım;

    bilimselliğin önkabullerinden birisi de değişebilir olması ise, neden 'değişebilecek' argümanları kullanarak islam'ın ''anti bilimsel'' olduğundan dem vuruyorsunuz? misal, ''biz her şeyi çift yarattık'' ayetine, ''bakterilerin cinsiyeti var mı'' diyerek karşı çıkıyorsunuz? 200 yıl sonra bir adam gelip, ''evet, bakterilerin heteroseksüeli, homoseksüeli, biseksüeli var'' diyemez mi?

    tabii ki bu ayetin açıklaması bu değil, ancak arkadaşımız ''7 yaşındaki çocuğun mantığı'' ile çok alakalı olduğundan, onun zekasına hitap edebilmek istedim.

    siz '7 yaşındaki çocuk' mantıklarıyla oyalanmaya devam edin.
    0 ...