akp nin geleceği

entry6 galeri
    1.
  1. 2002 değişim isteyen türkiye nin karşısına şans olarak çıkan ve o zamanlar bizim gibi gerçek demokrasi isteyenlerin desteğini de alan yenilikçilerin 2013 ve sonrasındaki geleceğidir.
    ekonomi; temeli kemal derviş acı reçetesi olan programı devam ettirerek bugünlere gelmiştir. ekonomide yapısal reformları yapamamıştır ve tüketime dayalı sistem devam ettirilerek statükoya karşı durulamamıştır. kendi yayın organlarından iki eleştiri;
    http://www.zaman.com.tr/i...modeli-kaldi_2088984.html
    http://www.zaman.com.tr/i...i-ve-sonrasi_2090315.html

    siyaset; 90lı yılların refah, anap, dyp, chp, asker, medya gibi baş aktörlerin yerlebir edildiği 2002 seçimleri arefesindeki genel toplum desteğini
    bugün yanlış uygulamalar ile kutuplaşmaya çevirmiştir. haklı olduğu konulardaki sert tavrı ile demokrasinin içlerine sindirilemediği görülmüştür.
    2007 yılına kadar mağdurluk bir nebze prim yapıyordu ve bunda da haklılık vardı. iktidar olmuşlar ancak devlet olamamışlardı.
    2007 seçimleri sonrası oluşan siyasi yapı ile tek parti zihniyeti korkuları akp yi esir almaya başladı. buna muhalefetin de yerli yersiz tepkileriyle çanak tutması, demokrasi dışı sonuçları doğurdu. halk olarak yalakalığı seven yapımız gereği kraldan çok kralcılar piyasada görünmeye başladı. ışığa yönelen sinekler misali ampül ve etrafı istenmeyen haşeratlarla doldu.
    buna karşın muhalefetimiz de kendini yenileyemedi. sosyalizmi ağzından düşürmeyenlerin ulusalcı ve en azılı birer vatanseverlere dönüşmesi anti akp den alkış toplasa da sosyalizmin temel ilkeleriyle çelişmesini gizleyemedi. kendilerini buna inandırmaları da ayrı bir tez konusu zaten.

    kültürel bakışlarda da muhafazakar yaklaşımlar kendini hissettirse de, karşısındaki cephe de fazla birşey üretemediğinden sıkıntılı süreç çok fazla oluşmadı.

    2002 de ki rüzgarı kaybetme noktasında olan bir akımın *, geçen bu 11 yıllık süreci tekrardan değerlendirmesi ve özüne dönmesi hepimizin yararınadır. türk halkı gerektiğinde o değişimi yeniden yapma kudretine sahiptir.

    muhalefet; zaten değişime kapalıdır. onlar kapsam dışı. gönül isterdi ki gerçek bir sosyalist akım oluşsun ve türkiyeyi şaha kaldırsın. böyle gereksiz 1 mayıs çatışmaları ile taksimde entel-dantel solculuk naraları atmakla olmuyor.
    0 ...