richard dawkins'in darwinist bir toplumda yaşamak istemeyeceğini söylemesi, atatürk'ün "dinsiz milletlerin devamı yoktur" sözünün hatırlanılması üzerine bir kez daha fark edilebilecek bir gerekliliktir.
son yıllarda amerika'da görülen islam ve müslümanlığa karşı ılımlı yaklaşma politikası da bu gerekliliğin bir çeşit ispatıdır. uyuşturucu, kokain ve metamfetamin kullanımının yaygınlaştığı ve gençlerin ölüm oranının yoğunlaştığı güney eyaletlerinde "çocuklar lisede uyuşturucu kullanıp öleceğine müslüman olsunlar daha iyi" mantığının yaygınlaştığı bile söylenebilir.
her ne kadar ateist bir şahıs, dinlerin dünyayı daha güzel kıldığı mantığının yerine dinlere bağlı kısıtlamaların altını çizmeye kalksa da bu gerekliliği ateist bir toplum düşündüğünde kavrayabilecektir.
rusya'da 80, çin'de 180, amerika'da 45 milyon ateist yaşıyor sevgili dostum. dünyada 500-700 milyon ateist var. ve inan bunların hiçbiri senin aklında çizdiğin yardımsever, insan canlısı, sevimli ateist prototipine uygun değil.
dünyada en çok intihar vakalarının görüldüğü ülkeler belçika, hollandave baltık ülkeleri. yani ateizm oranının %40'ın üstünde olduğu ülkeler. meksika ve güney amerika'da uyuşturucu çeteleri ve bu işin piyasasının en çok döndüğü şehirler aynı zamanda ateist oranının en yaygın olduğu şehirler. türkiye'de pkk'yı fikren ve fiilen destekleyen insanların büyük bir çoğunluğu ateist. milyonlarca katil, uyuşturucu bağımlısı, suçlu, terörist, terör yanlısı ateist içinde bill gates, john lennon, aziz nesin, fazıl say, hawking gibileri düşünerek kendine "muhteşem ateist ütopyası" çizebilirsin ama öyle olmadığını sen de biliyorsun.