her kulübün kendi taraftarının kendi üzerine çekmek istediği mantıktan uzak bir tartışma.
kimse çıkıp da demez ki aga ben şu takımlıyım ama atatürk galiba bizim takımı tutmuyodu yaf diye. hekes mustafa kemal'in kendi tuttuğu takımı tuttuğuna adı gibi emin ne hikmetse * mustafa kemal resmi bir kayıta göre kendisine hangi spor kulübünü desteklediği sorulduğunda "ben bu ülkenin bütün takımlarını tutarım" diye cevap verdiği yazmaktadır. tabi bu gönlünden bir futbol takımının geçmediği anlamına gelmiyor.
galatasaray galatasaray lisesinin, eski adıyla mekteb-i sultanin spor kulübüdür. atatürk buradaki yabancılar özellikle fransızların tutumu ile ilgili nutukta lanet okumuştur. amaç mektep ve mektebin öğrencilerini, spor kulübünü kötülemek değil sadece atatürk'ün bu spor kulübüne pek sıcak bakmadığı çıkarılmaktadır. zaten atatürk'ün kaynaklara göre beşiktaş ve fenerbahçeye kıyasla bu kulüple pek de ilgilenmediği anlaşılmaktadır. yani anlayacağınız galatasaray bir kere kafadan eleniyor. zorlamanın alemi yok.
bu nedenle zaten atatürk'ün beşiktaşlı mı yoksa fenerbahçeli mi olduğu tartışılır. ilkokul sınıf öğretmenlerine bile sosyal bilgiler dersinde küçük çocukların atatürk hangi takımlıydı? diye sorduklarında kimisi beşiktaşlı, kimisi fenerbaheliydi diye cevap verir. akıllarda o şekilde kalmıştır çünkü. öyle bilinmektedir. doğunun ve kürtlerin çoğunluğunun galatasarayı desteklemesinin altında yatan neden de zamanında belki bu safsatalardan yola çıkılarak doğmuştur.
üç büyüklerden beşiktaşın en az taraftar topluluğuna sahip olmasına rağmen atatürk'ün belki de beşiktaş ın kurulan ilk spor kulübü olması, idmanları sık sık ziyarete gitmesinden yola çıkılarak gönlünde yatan takımın beşiktaş olduğu sık sık dile getirilir. isteyen renklerini beğendiği takımı tutar, kimisi en başarılı bulduğu takımı tutar, canı isteyen atatürk galiba beşiktaşlıydı diye beşiktaşa gönül verir. isteyen istediği takımı tutar. atatürk beşiktaşlıydı ya da fenerbahçeliydi önemi yok hiç bir kulüp atatürk'ün tuttuğu takıma tepki olarak doğmadı sonuçta.