memurlar için rotasyon uygulaması

entry1 galeri
    1.
  1. Hazırlanan taslak çalışmaya göre rotasyon tüm memurlara değil teknik kadrolardaki 220 bin memura uygulanacak. Rotasyon bölgesine giden memur burada 4 yıl kalacak, yılda 12 yerine 15 maaş alacak.

    Çalışmaya göre düz ve vasıfsız memurlar hiçbir şekilde rotasyona tabi tutulmayacak, bulundukları yerde çalışmaya devam edecekler. Rotasyona tabi tutulması istenen personel ise sağlık, eğitim, teknik ve sosyal hizmetler ile din hizmetleri kadrolarında çalışan memurlardan oluşuyor. Buna göre örneğin avukat, mühendis, mimar, sosyal destek uzmanları, imam ve vaiz gibi memurlar ihtiyaç duyulan illerde görevlendirilebilecek.

    22 ilde zorunlu çalışma

    Memurun zorunlu olarak görevlendirilmesi planlanan il sayısı ise 22 olarak belirlendi. Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki illerin yanı sıra memur ihtiyacı normal yollarla karşılanamayan iller de kapsam içine alınabilecek. Rotasyonda il ve ilçe olmak üzere iki kademe uygulanacak. Bazı illerin ilçeleri rotasyon bölgesi ilan edilebilecek

    Deneyimli olma şartı

    Rotasyona tabi tutulacak memurlar deneyimli personelden oluşacak ve hiçbir memur ilk görev yeri olarak rotasyon illerine gönderilmeyecek. Memur, rotasyona gittiği ilde 4 yıl kalacak. Rotasyona giden memura, görevde kaldığı sürece yılda 12 yerine 14-15 maaş verilecek. Bir diğer seçenek ise yüzde 25-30 zamlı maaş.

    Dünyada örnekleri var

    Bilgi veren bürokratlar, rotasyonun dünyada birçok ülkede başarıyla uygulandığını belirtirlerken ingiltere'de ülkenin kuzeyi ile güneyinde çalışan memurlara farklı maaş uygulandığını söylediler. ABD'de de mahrumiyet bölgelerine göre farklı ücret verildiğini belirten bürokratlar Japonya'da merkez ve taşra teşkilatları arasında rotasyon uygulaması yapıldığına işaret ettiler.
    0 ...
  1. henüz yorum girilmemiş
© 2025 uludağ sözlük