karadeniz insanının az biraz garip olması

entry18 galeri
    5.
  1. karadeniz bölgesinde çeşitli illerde 10 yıl yaşamış biri olarak;

    * çabuk sinirlenirler. yolda yürürken kazara çarpın birine dönüp ters ters bakar. trabzonlular özür dileyene söverler.

    * ülkelerine çok bağlılar. içlerinde ben rum kökenliyim ama bayrağım türk bayrağı diyen sınıf arkadaşlarım vardı. kesinlikle iç ülke kurma (i*) gibi bi emelleri yok.

    * evet, lanse edildiği gibi dayılar kahvede; teyzeler sırtında odun taşıyor.

    * yatırım almayı biliyorlar. yatırımı hakediyorlar. şöyle ki; misal güneydoğuda devletin yaptığı yolda çukur oluşsun. güneydoğulu ölünceye dek devletten bekler, karadeniz' li toplanır kendi yapar.

    * namus timsali olduklarına inanmıyorum zira samsunda envai çeşit emmeli gömmeli döner.

    * trabzon halkı farklıdır. kendilerini üst insan görür. egolar tavan. ne kendi aralarında ne de çevre illerle barış içinde yaşayamazlar.

    * trabzon' da hamsi mevsiminde yol üstüne mangal atıp hamsi-rakı yapan dayılar, ezan okununca rakıdan son bi yudum alıp camiye koşarlar. öyle de güzel insanlar. *
    * eğlenceli bi ağızları var. samsun e leri uzatır. giresun fazladan y koyar; yağıyı ver yağıyı. trabzon sikmiş atmış; 1-2 ay kalmadan çözemezsiniz dediklerini. rize de benzer.

    * nataşa geyiği doğru. trabzonda şehre girer girmez çömlekçi mevki ile karşılaşırsınız. bölge esnafı nataşalar konusunda çok hassas. gazeteye çıktıydı abinin biri çalışmış para vermeden gidiyormuş döner ustası elinde bıçağıyla kahvecisi taburesiyle berberi makasıyla kerhane sahibi dildoyla * peşinden koşup aldıydılar parayı.

    * genelde 2-3 çocuk yaparlar. ailelerin kalabalık oluşu deyze, emiça, nene hep bi arada yaşamalarındandır.

    işbu entry karadenizden geçirilen sürenin ve edinilen deneyimin aktarılması amacıyla yazılmıştır.
    0 ...
  1. henüz yorum girilmemiş
© 2025 uludağ sözlük