thy çalışanları greve gidiyor

entry5 galeri
    4.
  1. pilotluğun da hostesliğin de ne anlama geldiğini ve bu insanların ne iş yaptığını bilmeyenler, bu insanların maaşlarını eleştirirler tabi ki. bu tip insanlar hayatta başarılı olamamanın acısını başkalarının konumunu küçültmeye çalışarak gidermek isterler...

    pilotun görevi uçağı uçurmak ve sorumlu olduğu yüzlerce insanı canlı ve tek parça bir şekilde gidecekleri yere ulaştırmaktır. otomatik pilot sadece uçağı dümdüz uçurmaya, dönüşlere, alçalmaya yükselmeye yarar. asıl problemli kısım olan iniş ve kalkışı otomatik pilot ile yapamazsınız. uçakta meydana gelen bir arızayı otomatik pilot gideremez, ki pilotaj burada devreye girer işte. uçaklar, yüzlerce elektronik ve teknolojik aksamla donatılmışlardır. bu sistemlerden biri ya da bir kaçı düzgün çalışmadığında diğer sistemlerin de hata yapmasını tetiklerler. otomatik pilot da bu sistemin bir parçasıdır. havada çıkacak her türlü aksaklığı pilot giderir. giderilemeyen aksaklıklarda da güvenli bir şekilde iniş için elinden geleni yapar. daha sayamayacağım bin tane işi vardır pilotun yukarıda. hava trafiği yoğun olduğu için hava trafik kontrol üniteleriyle sürekli temas halinde olmak ve bu ünitelerin talimatlarını uygulamak zorundadır pilotlar. fırtınalı havası vardır, karlı havası vardır, uçağın kanatları buz tutar, yan rüzgar gelir seni atar... öyle düğmeye basarak pilot olunmuyor. olunsaydı sen bile olurdun koçum. bile diyorum dikkat ettiysen.

    hostesin görevi sürekli gülümseyip makyaj yapıp insanlara nereye oturacaklarını göstermek değildir. hostesler kabinde uçuş güvenliğinden sorumludur. uçak anormal bir durumdayken ne yapmanız gerektiğini soracağınız insan hostestir. ayrıca uçakta olay çıktığında müdahale edecek kişi yine hostestir (bizim hosteslerimizin bir çoğu edemiyor o ayrı)

    gelelim havacılık sektöründe maaşlar neden türkiye ortalamasının üzerinde sorusuna. havacılık sektörü dünya çapında standardizasyona sahip tek sektördür. dünya üzerinde nereye giderlerse gitsinler iki pilot mutlaka aynı dili konuşabilir. ama bir avukat, başka bir ülkedeki avukatla çalışamaz. hukuk sistemleri farklıdır. bir mühendis başka ülkedeki bir mühendisle çalışamaz çünkü teknolojileri farklıdır. biri, diğerinden mutlaka daha donanımlıdır, aldığı eğitim itibariyle. pilotajda ise böyle bir durum yoktur. dünya üzerinde pilotluk eğitimi her yerde aynı standartlarda verilir. mezun olan pilotlar da aynı eğitimden geçmişlerdir, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar.

    durum bu olunca, bir pilot dünya üzerindeki herhangi bir şirkette rahatça çalışabilir. hiç bir ekstra eğitime ihtiyaç duymaz. e haliyle batılı devletler insan emeğine gereken karşılığı verdikleri için, alınan sorumluluk mukabilinde aynı oranda maaş verirler pilotlara. o yüzden dünyanın her yerinde pilot maaşları aşağı yukarı aynıdır. ufak farklılıklar vardır sadece. bu yüzden, ülkemizdeki esnaf zihniyetli şark kurnazı patronlar, pilotları köle gibi çalıştırıp minimum maaş veremezler. o pilot kaçar başka şirkete. sonra patron da götünü sıvazlar. maaşların yüksek olmasının sebebi budur. şirketlerimiz ve devletimiz insana ve yaptıkları işe değer veriyor olsalardı, pilot maaşları kimsenin gözüne batmazdı çünkü diğer sektörlerin de maaşları yüksek olurdu.

    size verilen belli haklar vardır, her işte. ve bu haklar ne olursa olsun, sebepsiz yere geri alındığında tepki verirsiniz doğal olarak. bu haklar hayati önem taşıyan haklar ise tepkileriniz de o derecede sert olmalıdır. bugün grev hakkı ellerinden alınmaya çalışılan insanlar seslerini çıkarmazlarsa, yarın bu insanların bütün hakları teker teker ellerinden alınır. azıcık kafanızı çalıştırırsanız, bu mantığı kavrayabilirsiniz.
    0 ...
  1. henüz yorum girilmemiş
© 2025 uludağ sözlük