arz yüzeyine düşen, gezegenler arasi parça. bunlardan ilk kaydedileni, 1492' de alsace' a düşen bir taş olmasına rağmen; bilim adamlarinin bunların arz-dışı cisimler olarak kabul etmesi ancak 1803 yılında olmuştur. yaklaşik 2300' un üzerinde meteroit kaydedilmiş ve her yıl da kabaca 16 tanesi kaydedilmiştir. bunlardan yılda yaklaşık 3300 tanesi arza çarpar; fakat bunlardan buyuk çoğunluğu okyanuslara, çöllere veya yerleşim yeri olmayan bolgelere düştüklerinden, kaydedilemezler.
meteoritler kabaca üç tipe ayrılabilirlir: taş meteoritler, demir meteoritler ve taş-demir meteoritler. demir meteoritlerin yoğunluğu yaklaşik 7,8 gcm3' tür ve ortalama % 91 demir, % 8 nikel ve % 0,6 kobalt ihtiva ederler. taş meteoritlerin yoğunluğu ortalama 3,4 gcm3' tür ve ortalama olarak % 42 oksijen, % 20,6 silikon, % 15,8 magnezyum ve % 15.6 demir içerirler. taş-demir meteoritlerinin bileşimi ise ikisi arasındadir.
bilinen en buyuk demir meteorit, 60 tonluk hoba meteorit; en buyuk taş meteroit ise kansas' taki 1 tonluk meteorittir. bir meteorit yere yaklaşik saatte 300 km' lik hızla çarpar. atmosfere girdiğinde meteoritin yüzeyi birkaç bin kelvine kadar isinir.
meteoritler, düştükleri noktaya en yakın topoğrafik özellikle isimlendirilirler. meteoritlerin büyük çoğunluğunun, minör gezegenlerin parçaları olduğu düşünülmektedir.