Dişi bir domuz bir bakında 1-8 yavru doğurur. Bu yılda 15-20 yavru demektir. Ayrıca yeni doğan bir domuz bir yılda kesilebilecek kadar büyür ve 150 kilo gelir. Bunlara göre domuz koyun,dana gibi hayvanlara göre 20 kata kadar daha fazla verim sağlar. tabii allah yenmesini istemediği için domuzları bu kadar doğurgan bir hayvan yapmış çok zeki Müslümanlara da haram kılmıştır.
Domuzlar yemek ayırt etmezler. Hem etçil hem otçul (omnivor) olarak beslenirler. Pis değildirler. Terleme yapamadıklarından serinlemek için su ve çamurlu su birikintilerinde yuvarlanırlar. Domuz çiftliklerinde yem çok ucuzdur ve tek bakımları 35 santigrat derecenin üstünde onları suyla ıslatmaktır.
Domuz etinde tuz oranı azdır, mineral ve vitamin yönünden zengindir. Domuz protein açısından da çok zengindir. 100 gram domuz etinde günlük ihtiyacınızın yarısı kadar protein vardır. Ayrıca 100 gram domuz etinde günlük demir ihtiyacınızın %15'ini sağlar. yani bu ucuz eti sofrasına getiren kişiler günlük besin ihtiyaçlarını hızlı ve ucuz bir biçimde karşılayabileceklerdir. özellikle türkiye gibi insanların yeterli beslenemediği ve eksik beslenmeye bağlı hastalıklarla mücadele edilen bir ülkede bu çok önemlidir.
irlanda'da yapılan bir araştırmaya göre (irlanda'da domuz eti yemek bir tabudur.) 18-50 yaş arası her 3 irlandalı kadının birinde demir eksikliği, 30 kadınının birinde demir eksikliğinden kaynaklanan anemi vardır. Domuz eti B12 açısından en zengin besinlerden biridir. Günlük ihtiyacınızın %70'ini 100 gram domuz etinde bulabilirsiniz. Çinko ihtiyacınızın %30'unu da 100 gram domuz etinde bulabilirsiniz. Günlük ihtiyacınız için her gün en az 50 gram domuz eti tüketilmesi yeterlidir.