her uludagsozluk yazarı aklına gelen başlık için acaba ekşi'de açılmış mıdır diye gidip ekşi'ye bakmak zorunda kalmamalı.
mesela ben de bir başlık açacaksam ''ulan ekşi'de vardır şimdi rezil olurum aynısını açarsam'' korkusu yaşamak istemem.
nitekim insanlar benzer şeyleri düşünebildikleri için benzer başlıklar da açabiliyorlar. aynı olayı düşünüp açtığı başlıkta gayet özgün bir biçimde yazanlar tenzih edilmelidir. ancak durduk yere gördüğü bir başlığı alıp buraya taşıyan ve oylanma endişesiyle bunu yapan yazarlar fikir hırsızlığı yapmış olurlar ki ayıptır.
sizin fikrinizin çalındığını düşünün, ne hissedersiniz? başlığı buraya aktarıp ''x sözlükte y kişiden alıntıdır'' yazmak çok zor olmamalı.
hemen iki örnek ile inceleyelim:
uludag sözlük'te; (bkz: lafalimpics olimpiyatlari nda gercek kotuler i tutmak)
bu gibi başlıklar tematik olmadığından alıntı daha da kibarı esinlenme yaftası taşırlar ancak herkesin (özellikle 80'lerin sonlarında çocuk olanların) düşünebileceği bir konu olduğundan bu başlıklara ''ekşi'de var lan bu'' dememek gerekir. çünkü bir süre sonra her yer ''ekşi'de var lan bu'' yazılarıyla dolar taşar. çünkü ekşi'de birçok şey halihazırda vardır. zaten oradakilerin de en büyük sorunu ''yazacak bir şey kalmadı'' değilmidir!
bir de şöyle bir ey var ki buna insan iyi niyetle yaklaşamıyor.
üstelik aynı başlık orada formata uygun burada daha aykırı açılmış.
yani özetle: tamam her başlığa (ç)alıntı demiyoruz ama oradan alıp buraya da satmıyoruz.