--spoiler--
vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövme, eski çağlardan beri yapılan bir cahiliye adeti olup, sağlık açısından zararlı olduğu gibi, dinen de yasaklanmıştır. Nitekim, dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi islâm dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır (Nisa 4/119).
Hz. Peygamber (s.a.s.), süslenmek maksadıyla vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri, yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allahın rahmetinde uzak olacağını bildirmiştir (Buhârî, Libâs, 83-87; Müslim, Libas, 33). Dolayısıyla dövme yaptırmak caiz değildir.
--spoiler--
diyanetin sitesinde yazdığına göre caiz değilmiş. bana sorarsan niyet önemli de bana niye sorasın tabi. *
edit:
--spoiler--
Vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövme, eski çağlardan beri yapılan bir cahiliye âdeti olup, sağlık açısından zararlı olduğu gibi, dinen de yasaklanmıştır. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s.), dövmeyi yapan ve yaptırana Allahın rahmet etmeyeceğini belirtmiştir (Tirmizî, Edeb, 33).
Cilt üzerinde bir tabaka oluşturmayan dövmeler abdest ve gusle engel değildir. Tabaka oluşturan ve çıkarılması mümkün olmayan dövmeler ise deri hükmünü almış olur. Dolayısıyla bu durumda kılınan namaz geçerlidir. Fakat çıkarılması mümkün olan deri üstü dövmeleri çıkarmadan namaz kılmak uygun değildir.