en büyük avantajı derslerin kayıt altına alınıyor olması ve istendiği zaman öğrencinin tekar tekrar izleyebilmesidir. örgün eğitimde dersi kaçırdın mı? oooo bittin hocu.
derslerin online olarak verilebilmesi için genellikle 2 sistem kullanılır;
1. LMS (learning management system): burada öğrencilerin kullanıcı bilgileri, dahil oldukları şubeler, aldıkları dersler ve bu derslerin sanal oturumlarına ulaşabilmeleri için gerekli alanlar, ders saatlerini ve ders materyallerini içeren sistemdir. vize sınavları da bu sistem üzerinden gerçekleşir. ödevler de gönderilebilir.
2. Adobe Connect: sanal ders oturumları için kullanılan adobe firması tarafından yapılmış bir yazılımdır ve bu yönde gayet başarılıdır. bu yazılım üzerinden hoca bir stüdyoda dersi işlerken sizler hocayı görebilir, duyabilir ayı zamanda monitör üzerinde yaptıklarını izleyebilirsiniz. hatta çok isterseniz söz hakkı isteyip konuşabilirsiniz ve bütün sınıf sizi de duyabilir, ayrıca daha da çok istediniz görüntünüzü de yayınlayabilirsiniz aynı anda, ekstra herhangi bir yazılım gerektirmez ancak biraz işlemciden falan yer.
bu iki sistemin entegrasyonu sayesinde de dersler tamamlanır ve kayıt altına alınır. uzaktan eğitimin örgün eğitimden çok bir farkı yoktur sadece "eğitim yöntemi" farklıdır açıkcası akıllı kullanabilen insanlar için yararlı bir sistemdir. ancak şunu da belirtmekte fayda vardır; laboratuar deney gerektiren bilim dallarında çok fazla verimli olmayabilir, bu durumda yetersiz kaldığı alanlar vardır.