fizyoterapi ve rehabilitasyon

entry13 galeri
    3.
  1. son yıllarda önü kapanan bölümdür. Son yıllarda derken son 10 yıldan beridir demiyorum.

    Önceden Türkiye'nin yetiştirdiği fizyoterapist sayısı Türkiye'ye yetmemekteydi. Bu yüzden de fizyoterapistler istedikleri şehirlerde istedikleri koşullarda işlerini rahatça bulabilirdi (2002-2005 dönemi)

    Sonrasında ise alabildiğince FTR bölümü açıldı, üzerine bir de özel hastaneler vsler de çoğalarak devletin yapması gereken sağlık hizmetini üzerlerine AKP sayesinde aldılar.

    Özel hastane sayısı çok, FTR bölümü mezunu o hastanelerin ihtiyaçlarından daha çok olacaktır yakın zamanda. Bu da zaten kar amaçlı kurulmuş firmalar olan özel hastanelerde çalışan Fizyoterapistlerin yoğun iş saatlerinde ve düşük ücretle çalışması demektir. bugün üniversiteye girmiş bir FTRci mezun olduğunda zar zor iş bulup düşük ücretlere çalışacaktır.

    Bugün hastanelerde çalışan FTRcilerin büyük çoğunluğunun iş yükü ağırdır. çalışma saatleri uzundur, bir sağlıkçının yapmaması gereken evrak işlerine bakmaktadır, üzerine de bir doktor mühendisse ftrci teknikerdir benzetmesinden çıkarsak teknikerin altında çalışan işçileri yoktur. Yani birçok fiziksel işi de kendileri yapmaktadır. Normalde yasaya göre bir fizyoterapist seansa tek bir hasta alabilir. Ama özel hastanelerin birçoğunda fizyo terapistler aynı anda birçok hastayla cebelleşmektedir.

    Uzun lafın kısası sağlık sektörüdür, aç kalmazsını ama çok süper meslekmiş falanmış filanmış düşük puanlı da gazıyla girip yazacaksanız yazmayın hayal kırıklığına uğrarsınız.

    Özel çocuk eğitim merkezlerinde çalışan FTRcilerin durumu kısmen daha iyidir, lakin onlarda da oturmuş firma bulmak zordur, bir yıl Türkiye ortalamasına göre düzgün ücret alırken, üç ay maaş alamayabilirsiniz, ertesi yıl da merkeziniz kapanır başka bir merkeze koşarsınız.
    2 ...
  1. henüz yorum girilmemiş
© 2025 uludağ sözlük