dinin bilim sayilmasina hic bir anlam veremememden artik hic anlayamayacagim olaydir.
yani baska bir evrende diyelim, ben mcdonalds big mc menü'ye tapsam baskalari da bana katilsa, buna tapan insanlari bunlarin degerlerini, cikis noktalarini falan arastirsam bu calismalarimi bilim saysalar, sonra okulda bunu din ve ahlak dersinde göstersem, uygulamali olarak beraber ögrencilerle big mc menüye tapsam mayonez siksak icine mesela... ne var? bu sirada da ingilizce bir seyler söyleyebiliriz. noldu sacma mi? ha inanmayan insan oturup kalkip yere yatip arapca anlamadigi seyler söyleyince sacma degil, bu sacma? niye sacma? mcdonalds menüyü ben görüyorum, ben yaptim diye mi? buna karsilikta benim dinim en azindan elle tutulur gözle görülür bir sey, gökte yasayan bir sey degil desem? hani senin tanrini göster gösterebilir misin desem? nolcak?
inanc ispati olan bir sey degildir. ispati olmayan seye de kimsenin inanma zorunlulugu yoktur. sapik yuvasi türkiye'nin de asla %99 u müslüman degildir. nüfus kagidina sormadan müslüman yazmakla ancak türkiye'deki kadar müslüman olunur. cocuklarin kafasini kücük yasta islami bilgilerle doldururken iyi, hristiyan ülkelerdeki türklere hristiyanlikla ilgili ders verilcekse kötü? yok ya? neden? herhangi bir inanc sistemi niyeyse illa zorba kafasindadir. fakat millet zamaninda reform yapmis, asmis bazi seyleri. kul köle olma zorunlulugunu en azindan kaldirmis. fakat bu nasilsa müslümanlarin en sevdigi sey oldugundan böyle bir dayatma kültürü kendinden cok emin bir sekilde devam ediyor.
bu tartismada ,o zaman matematik de fizik de okutulmasin secmeli olsun, problem cözmek zorunlu olmasin diyen arkadaslar gökten indigi varsayilan seylerle, bugün kullandigin varsayimlarla degil direk hayatini kolaylastiran, yeri geldiginde tedavine yardimci olan seylerin temeli ayni kefede degildir.