şeker bayramı

entry146 galeri
    51.
  1. ayın evrelerine göre tarih öncesi altayik kavimlerin, daha sonra sırasıyla sümerler, iskitler ve avar türkleri'nin kutladıkları bayramdır.
    ne tesadüf ki müslümanlarca kutsal kabul edilen ramazan ayının bitimi de bu şeker bayramına denk gelen ayın evresine tekabül eder ve araplar tarafından ramazan bayramı olarak kutlanır.

    yani, işin aslı, daha ortada ne ramazan, ne de muhammed yok iken türk milleti arapların ramazan ayının sonunda "şeker bayramı" kutlamaları yapar, bu bayramlarda en güzel kıyafetler giyilir, çeşitli şenlik ve toylar düzenlerlerdi.

    türklerin bir kısmı da müslüman olduktan sonra bu yortuyu islam dininin yortusu ile birleştirerek tek bir bayram haline getirdi ve yine şeker bayramı olarak kutlamaya devam etti.
    lakin arap hayranlığı duyan embesiller bu bayramı ramazan bayramı olarak adlandırdı.

    oysa ki arapların ay tanrısı olan al ilah zamanından beri araplar da türklerin kutladığı bu şeker bayramını kutlarlardı. islamiyet ortaya çıkıp ramazan ayında oruç ibadeti farz kılınınca araplar ramazan ayının sonuna denk gelen bu şaman inancını, ay tanrısı dininin geleneklerini devam ettirdiler ve türk budununun şeker bayramını islam dini ile ilintilendirerek kutlamaya devam ettiler...
    (bkz: islamiyet in arak bir din olduğu gerçeği)

    Türk Budununun binlerce yıllın bayramı olan, şeker bayramınız kutlu olsun.
    2 ...
bu entry yorumlara kapalı.
© 2025 uludağ sözlük