kuran'a alternatif olarak yazılması bile kuran'a benzer olduğunu gösterir. bunu düşünemeyen bir insanın yazdığuı kitabı hadi bu noktayı es geçip, ciddiye alıp okuduk diyelim.
ben şahsen kuran'ı kerim'i okurken noktalama yanlışı yapılmış mı diye bakmıyorum. zira yazılı olarak gönderilmedi kuran. yani noktalama diye birşey bile yoktu.
noktalama kim bilir kaç kılında insanlar tarafından daha iyi anlaşılmak kaygısıyla oluşturulan işaretler olduğundan ve de allah'ında takdir edersiniz ki böyle bir şeye ihtiyaç duymayacağından bu kitapta noktalamalarım hatasız olması bir artı puan sayılamaz.
geriye aynı "kurandaki gibi" iyi kullanılan şiirsel dil kaldı. iyi şiir benim için iyi bir dini kitap kıstası değildir. olamaz. öyle olsaydı inandığım pek çok dini kitap olurdu.
doğrusu düşünüyorum ben inanmasaydım böyle bir şey yaparmıydım?
kesinlikle yapmazdım.
çünkü bu çıktığın dini çürütmek adına yapılan bir eylem.
eğer ben bir dinden veya inanıştan çıksaydım bu benim o dine artık çürütmeye ihtiyaç duymayacak kadar inanmadığım anlamına gelirdi.
yani çıktığım dinin anlamsız olduğuna okadar inanırdım ki hiç bunu desteklemek için birşeyler yapmaya ihtiyaç duymazdım. bunun adı içini rahatlatmak olurdu çünkü.
diğer bir taraftan bakarsak; insanlar istediğinde nelerle uğraşabiliyor, azimle nasıl da iki yıl boyunca birşeyler uğruna savaşabiliyor.
keşke tüm insanlığın yararına daha manalı bir iş olsaydı uğraştıkları şey.