devletin gereksiz bir oluşum olması

entry5 galeri
    1.
  1. içerisinde bastırılmış duygular barındıran, iyilik ve kötülük kavramlarını ahlaki kurallar çerçevesinde değerlendirmeyen, sadece kanunlardan çekindiği için kötü eylemlerde bulunmayan bireyler devletin gerekliliğini savunurlar. bunun haricindeki bireyler toplum düzenini sağlamak için devlete veya herhangi bir oluşuma ihtiyaç duymazlar.

    devlet güçlünün güçsüzü ezmesine ön ayak olur, sömürgeciliğe zemin hazırlar. kapitalizmin varlığını sürdürmesi için gerekli imkanları sağlar. egemen sınıfın dilediğini yapmasına imkan sağlarken, proletaryayı kanunlarla ezer. devleti kabul edilebilir kılacak bir yönetim sistemi yoktur. hangi yönetim şekliyle yönetilirse yönetilsin devlet ezilen halklar için mantıksızlığını koruyacaktır.

    elbette yönetilmeye alışmış toplumların devletsiz bir yapıya alışmaları zordur. devleti bir anda ortadan kaldırmak toplumda kaos oluşturacaktır. bu yüzden devlet marksist yaklaşımla, aşamalı olarak kaldırılmalıdır. öncelikli hedef var olan düzende yönetimin işçi sınıfının elinde olmasını sağlamaktır. özel mülkiyetler, devlet oluşumu son bulduğunda mülkiyet kavramını tamamen ortadan kaldırmak amacıyla, kamulaştırılmalıdır. oluşturulan yeni düzende üretim araçları dahil olmak üzere bütün mülkler insanlığın ortak malı olacaktır. devlet oluşumu ortadan kaldırıldığında oluşturulan komünal yaşamla beraber insanlar arasındaki sınıf farklılıkları son bulacak, temelde olduğu gibi bütün insanlar eşit olacak ve eşit şartlarda yaşamlarını sürdüreceklerdir.
    0 ...