bu yöntemi kullanarak dersten geçmeme yetecek notu çoğunlukla almışımdır. hatta 2. sınıfın 28 dersinin 26sını alta bırakmış ve yine de okulu 4 yılda tamamlamış biri olarak diyebilirim ki; 26 dersin en az 10-12 tanesini bu yöntem ile geçtim.(o sene üniversite sınavına tekrar hazırlandım, ama istediğim bölümü kazanamayınca okumakta olduğum bölüme devam ettim.)
yapılması gereken şey basit: ilk 2-3 saatte tüm konuları hızlı bir şekilde 1 kere bitirilir. ardından, önemli görülen, soru olarak gelme ihtimalinin olduğunu varsayılan yerler belirlenir. son olarak da sadece bu belirlenilen yerler çalışılır. toplamda en fazla 7-8 saat süren bir yöntem.
okulu uzatmadan bitirmemin sebebidir bu yöntem. ama önemli bir sakıncası var. o da şu: bu yöntem kullanmış ve sınavdan 100 puan alınmış olunsun. yani bu yöntem ile tüm sorulara doğru cevap verebilecek kadar bilgi, hafızaya yerleştirmiş olunsun. çok değil 1 ay sonra o bilgierden hiçbiri akılda kalmıyor.*
birçok dersi bu şekilde geçtim. ama okul bitince o derslerin konuları hakkında pek az şey hatırlıyordum. iş hayatımda bu bilgilerden bazılarını kullanacak olduğum için, oturdum, işime yarayan bilgileri tekrardan öğrendim. 6 ay kadar günde 2-3 saat ders çalıştım. insan hayatının boşa giden zamanları ile karşılaştırılınca, okul sonrası ders çalıştığım zaman çok fazla değil. yine de en güzeli; dersi zamanında öğrenmektir. zamanında öğrenildimi bilgiler kalıcı oluyorlar.