kamu görevlileri hakem kurulu

entry4 galeri
    2.
  1. Kurul Başkanı, başvuruların alındığı günden başlayarak altı iş günü içinde Kurulu toplantıya çağırır.

    Kurul, üyelerinin tamamının katılmasıyla, Başkanca belirlenen gün ve saatte toplanır. Ancak, Başkan hariç, üyelerden ikisinin katılmaması toplantıya engel olmaz. Özürlü ya da izinli olan Başkan ve üyelerinin yerini, yedek başkan ve aynı gruptan yedek üyelerden biri alır.

    Kararlar oyçokluğuyla verilir. Oyların eşitliği halinde, Başkanın bulunduğu taraf çoğunluğu sağlamış sayılır.

    Kurul görüşmeleri gizli tutulur. Kararların özeti ve azınlıkta kalanlar, karar defterine yazılır ve başkan ve üyelerce imzalanır.

    ayrıca:

    --spoiler--
    11 kişilik Hakem Heyeti’nin 6’sını hükümet doğrudan atarken, 1 üyeyi de sendika tarafının önerdiği isimler arasından hükümet seçti. Sadece kalan 4 üyeyi doğrudan sendika tarafı belirlerken, böylece 11 kişilik heyetin 7’sini hükümet belirlemiş oldu. Heyetin başkanlığını da hükümet tarafından atanan bir bürokrat olan Sayıştay Başkanı yürütecek. Kararlarda eşitlik halinde Sayıştay Başkanı’nın dediği olacak.

    Hükümetin referandumun ardından 1.5 yılı geçkin bir süre yasalaştırmadığı ve en sonunda bu yıl Nisan ayında yürürlüğe girebilen Toplu Sözleşme Yasası’na göre, Hakem Heyeti’nin kararı nihai nitelik taşıyor. Heyetin kararına karşı mahkeme yolu da açık değil. Böylece, çıkacak karara memurların itiraz hakkı da olamayacak.
    --spoiler--
    0 ...