memur

entry197 galeri video2
    82.
  1. arapça kökenli kelime. görevli, görevlendirilmiş, iş gören, iş yapan anlamlarına gelir.

    1999 yılından beri memur alımları, objektif kurallara göre önce d.m.s ardından k.p.s.s. adını alan ulusal çapta yapılan sınavlarla olmaktadır. mhp-dsp koalisyonunda mhpnin kadrolaşmaya gitmesinin eceviti rahatsız etmesinden dolayı uygulamaya koyduğu bir sınavdır kpss. alınan puandan çok, mezun olunan bölüm ve kamunun ihtiyacı olan mesleklerin daha önemli olduğunu belirtmek lazımdır. örnekleme yapacak olursak, lisans mezunu bir hemşire, mezun olunan öğrenci sayısı ile kamunun ihtiyacı olan hemşire sayısının oranlanması sonucu çok düşük puanla mesleğine atanabilmekteyken, orman mühendisliği mezunu bir mühendis, 95 puanla kendisine uygun bir kadroya ihtiyacın az görülmesi sebebiyle yerleşememektedir.

    bu da olaya dışardan bakan, konuya tam hakim olmayan insanların, tamamen popülist bir edayla, yiaaa adamı olan 50 puanla atanıyo yiaa, diye söylenmelerine sebep olmaktadır. kaldı ki, yerleştirmeler yapıldıktan sonra hangi kadroya kaç puanla atanıldığı, en düşük ve en yüksek puan verileri gösterilmek suretiyle belirtilmektedir.

    size tavsiyem, önce vasıflarınızı kontrol edin, nesiniz? kimsiniz? sizden daha düşük puanla girilen kadrolara neden girildiğine bir bakın ki -eminim vasfınız tutmadığı içindir- daha sonra gerekli yerlere müracaat edip itiraz edin.

    şunu da belirtmeden edemicem, son zamanlarda bazı kurumların bu sınava ek, kendi mevzuatları gereğince mülakat uyguladıklarını biliyoruz. bazı kurumların bu konuda haklılık payları yüksek olmakla beraber, suistimala uygun bir uygulama olduğuda açıktır. Abi, amca, dayı, parti olaylarının bu noktada kullanılabileceği büyük bi gerçektir ama maalesef yapacak fazla da birşey yoktur.

    ösym en güvendiğim kurumların başındadır. öss yerleştirmelerine nasıl güveniyorsanız, ösyme tarafından ulusal ve merkezi yapılan kpss yerleştirmelerine de o kadar güvenmenizi tavsiye ederim.
    0 ...